Lezing Kester Freriks – Tempo doeloe Kumpulan Bronbeek

Foto: Kester Freriks

ARNHEM/VELP – Op donderdag 13 juni organiseert Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter een lezing bij Bronbeek te Arnhem. Schrijver Kester Freriks komt vertellen over zijn pamflet Tempoe doeloe, een omhelzing.

Tempo doeloe: de mooie, oude tijd van halfweg de negentiende eeuw tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Azië. Het begrip is inmiddels belast en beladen en klinkt als een verwijt. Heeft de geschiedenis ons voorgelogen? Mogen we nog wel terugverlangen naar een land dat zoveel koloniaal geweld heeft gekend?

Over deze kwestie schreef Kester Freriks het pamflet Tempoe doeloe, een omhelzing. Hij pleit hierin voor een eerherstel voor het Nederlands-Indië zoals het eens was. Veel Nederlanders die een band hebben met Nederlands-Indië hebben hun wereld in de tropen nooit kunnen vergeten. Er moet weer aandacht komen voor de betekenis die het land van herkomst voor veel ontheemden heeft. Heimwee moet geen verboden woord meer zijn.

Kester Freriks (1954) werd zelf geboren in Jakarta, maar groeide op in Nederland. In zijn werk speelt het nergens thuis zijn altijd een grote rol. Daarnaast schreef hij veel boeken over natuur en vogels. Locatie van de lezing is de sfeervolle Kumpulan van Bronbeek in Arnhem.

Donderdag 13 juni – 14.00-16.00 uur – entree 7,50 (incl. koffie/thee en spekkoek) – Kumpulan, Bronbeek
Organisatie: Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter
Inlichtingen: 026-3628959

Meer informatie over Kester Freriks: http://www.kesterfreriks.nl/tekst/bio.html.

Tempo Doeloe - Kester Freriks

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen