Rhedelijk Cultureel ook volgend seizoen de schouwburg in

Foto: Sjaak Zeilmaker

DIEREN – Rhedelijk Cultureel gaat de schouwburg in met een mooi programma vol theater en muziek én na de zomervakantie met wekelijkse theater- en muzieklessen voor jong en oud.

Rhedelijke klassiekers

Onder de titel ‘Rhedelijke klassiekers’ brengt Rhedelijk Cultureel een vol programma met allerlei klassieke werken. Een programma dat voor jong en oud geschikt is.

Op zaterdag 8 juni tussen 13.00 uur en 18.00 uur staan 40 jonge acteurs op het toneel van schouwburg Theothorne! Deze deelnemers spelen onder andere de musicalvoorstellingen ‘Alice in Wonderland’ en ‘De Sneeuwkoningin’. De montagevoorstelling ‘Waarom!?’ zal op ludieke wijze over de dagelijkse stomme dingen gaan.

Verschillende muzikale optredens van klassiek jong talent zijn ook te zien tijdens een ‘Schubertiade’. Vorige jaar liet Rhedelijk Cultureel al meerdere keren van zich horen door klasssiek talent te coachen en een bijzonder podium te bieden. Dit jaar zet zij dit voort en zullen deelnemers van vorig jaar opnieuw van zich laten horen. Een divers klassiek programma voor jong en oud.

Muziekleerlingen van de muziekschool en hun docenten laten horen wat er in een seizoen lesgeven allemaal mogelijk is op verschillende instrumenten tijdens een leerlingenconcert. De docenten zelf doen ook mee! Speciaal voor de gelegenheid vormen zij een docentenband en hebben ze klassiekers uit de ‘60’s en ‘70’s ingestudeerd.

Tweede locatie: schouwburg Theothorne
Na de zomer start Rhedelijk Cultureel met het geven van theater- en muzieklessen in Dieren. Op de woensdagmiddag tussen 15.30 uur en 21.30 uur is er voor alle leeftijden een musical- / theatergroep die per jaar aan twee projecten (en bijhorende optredens) kunnen werken. Onder begeleiding van regisseurs Lisanne Kooij en Teatske Heidstra kan jong en oud daar leren en proberen, ontdekken en plezier maken.

Ook gaan er wekelijkse muzieklessen van start. Er worden lessen gegeven in zang, piano, drums, gitaar, viool en basgitaar.

Jowin Heemskerk, directeur van Rhedelijk Cultureel: “Rhedelijk Cultureel groeit hard. In vier jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een stichting die bijzonder goed meedoet in de regio. Dat doen we zowel met talentontwikkelingsprojecten als met reguliere lessen aan inmiddels meer dan 150 deelnemers. Natuurlijk zijn wij daar trots op. We hebben een jong team van goede profs. Omdat we in Rheden maar beperkte ruimte hebben en omdat we steeds meer vraag krijgen naar muziek- en theaterlessen zochten we al enige tijd naar een nieuwe, tweede locatie. En die hebben we gevonden bij Theothorne.”

Kennismaken met Rhedelijk Cultureel?

Op zaterdag 8 juni, tussen 13.00 uur en 18.00 uur, is iedereen van harte welkom om eens te komen kijken wat er bij Rhedelijk Cultureel allemaal gebeurt. Een vol en divers programma is te bezoeken. Ook zijn de docenten aanwezig om geïnteresseerden informatie te geven over de lessen die in het seizoen 2019 -2020 gepland staan.

Kaartjes voor de voorstellingen (je koopt meteen een passe-partout voor alle optredens) zijn tegen een kleine prijs te reserveren op de website: www.rhedelijkcultureel.nl. Ook kun je daar alvast meer informatie vinden over het volgende seizoen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden