D66 Rheden dient motie in: ‘Eurosongs op de Veluwe’

Foto:

RHEDEN/ARNHEM – Hoe mooi zou het zijn als het Eurovisiesongfestival volgend jaar op de Veluwe plaats vindt? Nederland heeft het Eurovisiesongfestival 2019 gewonnen en mag daarom het volgende Eurovisiesongfestival 2020 organiseren.

Gemeente Arnhem heeft zich al gekandideerd. Het Gelredome is natuurlijk een zeer geschikte locatie. D66 Rheden ziet echter ook kansen voor de gemeenten van Veluwe-op-1 en dient een motie ‘Eurosongs op de Veluwe’ in.

In gemeente Rheden en andere gemeenten op de Veluwe is immers genoeg ruimte om alle gasten van het Eurovisiesongfestival in een mooie omgeving te huisvesten. Ook in de vrije uren van de gasten zijn er voor de nodige ontspanning diverse uitstapjes te organiseren.

In de motie roept D66 Rheden het college op met gemeente Arnhem in gesprek te gaan om hen te ondersteunen in de kandidatuur en organisatie van het Eurovisiesongfestival. Mogelijk willen ook andere gemeenten van Veluwe-op-1 aansluiten.

De gemeenten van de Veluwe hebben al eerder laten zien een groot evenement gezamenlijk te kunnen organiseren, namelijk de Giro. De Giro 2016 was een groot succes en inspireerde en enthousiasmeerde ondernemers uit onze regio. De organisatie van een nieuw, groot evenement als het Eurovisiesongfestival brengt energie en mogelijkheden naar de Veluwe! Aldus  de fractie van D66 Rheden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden