Midzomerfestival in het centrum van Velp

Foto: Veelzijdig Velp

VELP – De ondernemersvereniging Veelzijdig Velp organiseert voor de tweede keer het Midzomerfestival in het centrum van Velp.

Op zaterdagmiddag 22 juni 2019 valt er voor jong en oud van alles te zien, te beleven, te proeven en mee te maken.

In 2017 organiseerde Veelzijdig dit nieuwe evenement als alternatief voor het afschaffen van twee van de vier Velleper Donderdagen. De eerste editie viel door de barre weersomstandigheden en het bezoekersaantal helaas tegen. En de uitgave van vorig jaar werd wegens omstandigheden geannuleerd.

Er is van alles te doen in het centrum van Velp

Muziekliefhebbers krijgen op vijf locaties een ruime keus aan optredens voorgeschoteld, maar ook snuffelen bij diverse kramen is een optie. Aandacht is er voor de kinderen, die zich naar hartenlust kunnen uitleven en ook nog getrakteerd worden.

Nostalgie komt terug in de Rozendaalselaan en mode staat centraal in de Emmastraat met een geweldige modeshow waaraan veel winkels meedoen.

De opzet van het Midzomerfestival is op voorhand kleinschalig.

Hoewel dit evenement een vervanger is van een Velleper Donderdag moet het geen kopie van deze braderie worden. Daarnaast is afsluiting van de Hoofdstraat op een zaterdag niet haalbaar en werd er gekozen voor andere oplossingen om een evenement neer te zetten. De trottoirs zijn op sommige plaatsen breed genoeg om enkele kramen neer te zetten.

Zo is er ruimte in de Rozendaalselaan voor een aantal oude ambachten. De Oranjestraat leent zich voor een kleine braderie en de parkeerplaats bij de Parkstraat kan heel goed gebruikt worden voor een kinderplein. De Emmastraat wordt voor een deel (Nieuwstraat tot en met kerkplein) afgesloten om een brocantemarkt en de modeshow te kunnen realiseren. Tussendoor komen winkeliers met kramen en leuke acties naar buiten.

In het centrum van Velp is het goed toeven op het gebied van eten en drinken.

Veel terrassen zijn open en er zijn op verschillende plaatsen drink- en eetproeverijen.

Bij de wijnhandels Appeldoorn, Sauter en Gall&Gall staan heerlijke zomerwijnen voor u klaar om te proeven, bij de HEMA, de Versgaard en bij Albert Heijn wordt allerlei lekkers voorgeschoteld.

Fotowedstrijd

Voorafgaand aan het Midzomerfestival organiseerde Veelzijdig Velp een fotowedstrijd met als thema ‘Zomer in Velp’. Uit de inzendingen zijn er 10 gekozen die geëxposeerd worden in de etalage op Hoofdstraat 212.

Op deze zaterdagmiddag wordt de winnaar bekend gemaakt. Hij of zijn ontvangt een waardecheque van € 150,00 te besteden bij Fotohuis Velp.

Informatie voor het Midzomerfestival is samengevat in een programmaflyer, die overal in het centrum te verkrijgen is. Ook staat het hele programma op de website van Veelzijdig Velp (www.veelzijdigvelp.nl).

Op de facebookpagina staan eventuele aanpassingen in het programma.

Het evenement begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen