Bekijk je wijk – Open Dag op 29 juni 2019

Foto: Initiatiefgroep Dieren-West

DIEREN – Initiatiefgroep Dieren-west organiseert op 29-6 een open dag langs tuinen en langs stukken openbaar groen die door wijkbewoners geadopteerd zijn.

Hebt u ook wel eens iets gelezen of gehoord over plekken in de wijk Dieren-west, waar buurtbewoners helpen met het onderhoud? Weet u dat er in onze wijk veel interessante tuinen zijn?  Op 29 juni 2019 kunt u deze plekken en deze tuinen bezoeken. U kunt van alles bekijken, vragen stellen etc. Bij Polysport en de IkBuurtMee-keet van de Gemeente kunt u op die dag een folder krijgen met veel informatie.

U treft de tuinen aan op de volgende adressen:

  1. Domeinlaan 18
  2. Beverodelaan 10
  3. Admiraal Helfrichlaan 63
  4. Peter van Anrooylaan 28
  5. Cornelis Dopperlaan 28
  6. Eduard van Beinumlaan 10
  7. Bernard Zweerslaan 5

De bewoners willen u graag laten zien, hoe leuk het is om een tuin naar eigen smaak te hebben en hoeveel of hoe weinig onderhoud dat kost. En ze hopen dat de bezoekers zin krijgen om hun eigen tuin ook groener in te gaan richten.

De Gemeente heeft op diverse plekken in de wijk op verzoek en in samenwerking met buurtbewoners het openbaar groen aangepast. De buurtbewoners leveren een bijdrage in het onderhoud.

Plekken die kunt u bekijken op 29 juni:

  • Labriehof/Zimmermanhof/Imboslaan/Domeinlaan
  • Domeinlaan – hoek Schotsmanlaan
  • Slenk (bij Lorentzlaan)
  • Domeinlaan – hoek Admiraal  Helfrichlaan
  • Admiraal Helfrichlaan en parkeerplaats Het Nieuwland
  • Admiraal Helfrichlaan – voormalig hockeyterrein
  • Peter van Anrooylaan – hoek Eduard van Beinumlaan
  • Eduard van Beinumlaan – plantsoen bij nrs. 45 tm 67

In een folder kunt u lezen bij wie u kunt aanbellen voor meer informatie.

De IkBuurtMee-keet van de Gemeente Rheden staat op 29 juni bij de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan. U kunt daar een folder meenemen met een beschrijving van alle plekken die te bezoeken zijn. U kunt daar ook informatie krijgen over Operatie Steenbreek, een landelijke actie waar de Gemeente Rheden ook aan meedoet om tuinen en wijken groener te krijgen. Als u een geschikte plek weet om een nestkast op te hangen of een kast waar vleermuizen kunnen slapen, kunt u die in de IkBuurtMee-keet aanvragen. U kunt ook vragen, hoe u een stukje openbaar groen kunt helpen onderhouden.

De Spelerij aan de Veldweg 5 te Dieren  is niet alleen een leuke plek voor kinderen om te spelen; de Spelerij is ook een pionier op het gebied van duurzame energie. Vanaf de Veldweg kun je het groene dak van het huis zien en de grote zonnepanelen op palen. Het regenwater wordt zoveel mogelijk opgevangen en opnieuw gebruikt. U kunt tijdens de Open Dag om 12.00 en om 14.00 uur naar de kassa van de Spelerij gaan. Daar staat dan iemand klaar om een rondleiding te geven langs de waterberging, het sedumdak en de zonnepanelen.

De Open Dag is van 11-16 uur. Tot ongeveer 11.30 uur kunt u een gratis kop koffie krijgen bij Polysport, Admiraal Helfrichlaan 89. Daar kunt u ook een folder krijgen. De dag wordt afgesloten met een matinee bij Polysport met live muziek door een veelzijdige band: ze hebben een Frans repertoire, maar spelen ook jazz en zestiger jarenmuziek. Wie wil, kan genieten van een barbecue.

Meer informatie bij [email protected] en [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen