Open tuinen en plantsoenen Dieren-West

DIEREN – Initiatiefgroep Dieren-west organiseerde op zaterdag 29 juni een open dag langs tuinen van bewoners en langs stukken openbaar groen die door wijkbewoners geadopteerd zijn.

De open dag begon bij Polysport in Dieren, waar de belangstellenden werden ontvangen door de initiatiefgroep Dieren-West met een kop koffie of thee. Hier kon men informatie krijgen en werd een folder uitgedeeld over de te bezichtigde tuinen.

Veel belangstelling bij de ‘Ik Buurt Mee!’ keet

Op de Adm. Helfrichlaan hoek Domeinlaan bij de Ontmoetingskerk stond de “Ik Buurt Mee!” keet van de gemeente. Hier kon men informatie krijgen over Operatie Steenbreek, over meer groen in de tuinen, het afkoppelen van regenwaterafvoer, de aanleg van een groen dak op bijvoorbeeld garage of schuur.

Maar ook vragen over openbaar groen en het onderhoud of het adopteren ervan, of wat is een geschikte plaats voor een vogelnestje of een kast voor vleermuizen is, deze waren hier ook verkrijgbaar.

Verder waren er een aantal tuinen en openbaar groen te bekijken en kon men ideeën opdoen van bewoners die hun tuin hiervoor beschikbaar hadden gesteld.

De open tuinen waren te bezichtigen op de volgende adressen:

  1. Domeinlaan 18
  2. Beverodelaan 10
  3. Admiraal Helfrichlaan 63
  4. Peter van Anrooylaan 28
  5. Cornelis Dopperlaan 28
  6. Eduard van Beinumlaan 10
  7. Bernard Zweerslaan 5

Plekken die op 29 juni konden worden bekeken :

  • Labriehof/Zimmermanhof/Imboslaan/Domeinlaan
  • Domeinlaan – hoek Schotsmanlaan
  • Slenk (bij Lorentzlaan)
  • Domeinlaan – hoek Admiraal  Helfrichlaan
  • Admiraal Helfrichlaan en parkeerplaats Het Nieuwland
  • Admiraal Helfrichlaan – voormalig hockeyterrein
  • Peter van Anrooylaan – hoek Eduard van Beinumlaan
  • Eduard van Beinumlaan – plantsoen bij nrs. 45 tm 67

De open dag was van 11.00 tot 16.00 uur deze werd, met een matinee bij Polysport met live muziek, hier kon men zich ook opgeven voor een gezellige buurt barbecue als afsluiting van deze mooie dag.

Meer informatie bij [email protected] en [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen