De Veluwerijders krijgen Koninklijke Erepenning

DIEREN – Wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden reikte op zondag 7 juli, een Koninklijke Erepenning uit aan het bestuur van de Dierense Regionale Toerfietsclub ‘De Veluwerijders’. De uitreiking vond plaats na hun jubileumrit in Zalencentrum Theothorne in Dieren.

De Veluwerijders

De Dierense Toerfietsclub ‘De Veluwerijders’ is opgericht op 29 mei 1969 en bestaat inmiddels 50 jaar. Op die 29e mei 1969 werd er een oprichtingsvergadering georganiseerd in Laag Soeren met als doel om een toerfietsclub op te richten. De naam van de toerfietsclub werd: ‘RTC De Veluwerijders’.

Door de jaren heen heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een regionale vereniging met een breed scala aan fietsliefhebbers: tegenwoordig bestaat de vereniging uit 180 enthousiaste leden. “Een actieve vereniging met een rijke historie”, aldus wethouder Budel. “Het is voor mij een eer dat ik hen de Koninklijke Erepenning mag geven. Daar mag de vereniging trots op zijn.”

Voor alle fietsers

De club heeft fietsmogelijkheden voor elke sportieve smaak en leeftijd; met andere woorden: van de sportieve racefietser tot de rustige toerfietser. De vereniging is vanaf de oprichting aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toerfiets Unie) en betrokken bij de Rhedense fietsvierdaagse en de toerklassieker Vael Ouwe Tocht. Deze laatste tocht staat op de NTFU lijst gehonoreerd met 4 sterren en wordt benoemd als: ‘extra goed geregeld’. Budel: “De deelnemers komen niet alleen uit heel Nederland, maar ook uit omliggende landen en daarmee worden de Veluwe en de gemeente Rheden breed op de kaart gezet.” Hij noemt de onderscheiding dan ook “meer dan terecht”.

De activiteiten van de vereniging sluiten volgens de wethouder goed aan bij de onlangs vastgestelde Sportnota. Daarin is veel aandacht voor mensen die graag sportief en gezellig willen bezig zijn, zonder de druk of verplichtingen van competitie.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen