Expositie 65-jarig OHK Rheden-Rozendaal in Dierense Sjoel

DIEREN – De Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal (OHK) hield in het kader van haar 65-jarig jubileumjaar een expositie in de Dierense Sjoel aan de Spoorstraat in Dieren. De expositie laat de geschiedenis en veranderingen zien in het Dierense stationsgebied.

Nadat de aanwezige welkom waren geheten door bestuurslid Jeroen van Gessel van de OHK werd de tentoonstelling op vrijdagavond 12 juli om 20.00 uur geopend door Wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden, dit deed hij door na zijn toespraak op een oud conducteursfluitje te blazen.

Dwars door Dieren

Wencel Maresch, schrijver van het boek ‘Dwars door Dieren’ over de geschiedenis van de Traverse, hield aansluitend een lezing over de Traverse, van de start van de plannen ver voor de jaren 1955 tot de uitvoering en het tot stand komen van het nu gerealiseerde stationsgebied. Dit ging niett zonder slag of stoot, door protesten van bewoners maar ook door het dichtdraaien van de geldkraan door het Rijk en de Provincie. Maar uit eindelijk is er een mooi stationsgebied gekomen waar iedereen zich in kan vinden. Het verkeer rijd nu door de tunnelbak zonder oponthoud. En Dieren-Noord en Dieren-Zuid zijn weer beter bereikbaar over het spoor en weer meer met elkaar verbonden. Hierna was er voor de ongeveer 30 belangstellende gelegenheid de foto’s te bekijken van de Dierense Traverse vanaf de tekentafel tot de uitvoering tot heden.

65-jarig jubileum Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal

De Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal organiseert deze tentoonstelling ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum. In de 8 dorpen binnen het werkgebied van de kring worden 8 tentoonstellingen georganiseerd. Vanaf april elke maand een nieuwe tentoonstelling die steeds door vrijwilligers uit de dorpen wordt opgezet aan de hand van het thema ‘Onderweg langs wegen en paden in Ambt Rheden en Heerlijkheid Rozendaal. Na dit weekend zijn de volgende plaatsen nog te bezoeken : Velp 16-17-18 aug, Spankeren 14en 15 sept, Rheden 11-12-13 okt, Laag Soeren 15-16-17 nov.

Wandeling door het Traversegebied

De tentoonstelling in Dieren is nog op zondag 14 juli van 12.00 – 17.00 uur in de Dierense Sjoel te bezoeken. De OHK verzorgd zondag een wandeling door het Traversegebied vanaf de Sjoel die om 13.00 uur start, de duur is ongeveer 1,5 uur.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden