Organisatie van Pop Up Museum ‘Rheden in oorlogstijd’ op zoek naar vrijwilligers

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – In Gemeente Rheden vieren we volgend jaar 75 jaar Bevrijding. In de aanloop naar die feestdag willen we ons herinneren hoe het dorpsleven hier was in de periode tijdens en na de Slag om Arnhem (vanaf 17 september 1944), hoe onderduikers (ook Joden) hier overleefden en hoe we op 16 april de Canadese en Engelse bevrijders verwelkomden.

Door en voor de bewoners van alle dorpen

Het gemeentebestuur van Rheden wil een tijdelijk museum laten inrichten door en voor de bewoners van alle dorpen: Laag Soeren, Spankeren, Dieren, Ellecom, De Steeg, Rheden en Velp. Dit zogenaamde Pop-up museum kan alleen functioneren als er voldoende vrijwilligers komen helpen uit de hele gemeente. Het museum wordt gehuisvest in een pand aan de Hoofdstraat 75 in Velp – de voormalige Fiatgarage Du Soleil. De locatie is goed zichtbaar en makkelijk bereikbaar, ook met Openbaar Vervoer, niet alleen voor bewoners uit de gemeente Rheden, maar ook voor bezoekers uit omliggende gemeenten en voor toeristen die onze dorpen bezoeken.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht!

Het organiserende Comité Rheden in Oorlogstijd is nu op zoek naar een groep enthousiaste vrijwilligers om het museum tot een succes te maken. Hebt u tijd en zin om te komen helpen? U hoeft echt niet alles van de Tweede Wereldoorlog te weten, het belangrijkste is dat u de gasten hartelijk ontvangt. En/of misschien wilt u helpen het museum op te bouwen en bent u handig met hamer, boormachine en/of verfkwast? In dat geval begroeten we u graag voor het
Klusteam. Het klussen gebeurt van 27 augustus t/m 8 september.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Pop Up Museum Rheden in Oorlogstijd

U zit dus nooit alleen

Het Pop Up Museum is straks te bezoeken vanaf september 2019 tot en met mei 2020. Geplande openingstijden in die periode zijn vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur. U kunt aangeven hoe vaak en op welke dagen u het liefst wilt worden ingedeeld. De organisatie is op zoek naar dames en heren vanaf 18 jaar. Een team bestaat altijd uit minstens 2 personen per dienst, u zit dus nooit alleen.

Opgeven en Informatiebijeenkomst

U kunt zich opgeven als vrijwilliger voor het museum via email: [email protected] en/of als vrijwilliger voor het klusteam: [email protected]. U ontvangt dan per omgaand een brief met meer informatie, een aanmeldingsformulier en een uitnodiging van de burgemeester voor een informatiebijeenkomst op 26 augustus in het Gemeentehuis te De Steeg.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen