Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix in de kasteeltuin van Middachten

DE STEEG – Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix brachten op zondag 21 juli een programma met liedjes uit de jaren 80 en 90 in de kasteeltuin van Middachten. Dit concert was de derde in de serie zomerconcerten in Middachten.

Het was een prachtige dag om volop te genieten in het openluchttheater in de kasteeltuin van Middachten, en dat deden de vele bezoekers kijkend en luisterend naar het concert gezongen door Margriet en begeleid op piano door Egbert.

Over Sjoerdsma en Derix
De afgelopen 2 seizoenen veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Het startschot hiervoor was een optreden in VPRO’s Vrije Geluiden, gevolgd door het North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw.

Nu keert Sjoerdsma terug richting de theaters met de állermooiste liedjes uit de jaren ’80 en ’90, teruggebracht tot de essentie van slechts zang en piano. Dit alles samen met pianovirtuoos Egbert Derix, die eerder samenwerkte met grootheden als Ian Matthews, John Helliwell (Supertramp) en Eric Vloeimans. Hij won in 2012 samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidtprijs. Musicmaker schreef: Derix’ mooie ingetogen spel maakt diepe indruk.

Deze twee getalenteerde musici en verhalenvertellers willen het publiek mee op reis nemen gedurende een onvergetelijk muzikaal avontuur, waarin de nodige glimlach en een onvermijdelijke traan elkaar afwisselen. En dat is zondag gelukt.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden