Diersporen zoeken met IVN Oost-Veluwezoom

Foto: Sandra Omlo

DIEREN – IVN Oost-Veluwezoom houdt maandagmorgen 5 augustus een diersporenwandeling bij Dieren. De wandeling start om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats van De Spelerij aan het einde van de Imboslaan in Dieren.

Omdat de meeste dieren erg schuw zijn of juist actief zijn als wij slapen, kom je lang niet altijd dieren tegen als je door de bossen wandelt. Maar met een beetje speurwerk vinden de deelnemers volop sporen van de dieren die zich in de bossen ophouden. Bij sporen wordt meestal aan pootafdrukken gedacht. Maar ook een hoopje veren, een uitwerpsel, een aangevreten tak of een braakbal kunnen de deelnemers heel veel vertellen over het leven in het bos. Aan de manier waarop een dennenkegel is afgegeten zien we of er een specht of een eekhoorn bezig is geweest. En als we heel goed zoeken kunnen we er zelfs achter komen waar de dieren slapen!

Iedereen die zin heeft om mee te speuren, is van harte welkom op deze excursie. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie ook op: www.ivnoostveluwezoom.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Diersporenwandeling - IVN Oost-Veluwezoom - Sandra Omlo

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden