Muziekvereniging Excelsior zoekt nieuwe muzikanten

Foto: rheden.nieuws.nl

ELLECOM/DE STEEG – Muziekvereniging excelsior in Ellecom/De Steeg wil heel graag haar vereniging uitbreiden met extra muzikanten, ervaren of beginnend.

Het fanfare-orkest, de drumband, maar ook de opleiding en het opleidingsorkest kunnen uitbreiding gebruiken. Excelsior zoekt nu omdat de vakanties bijna voorbij zijn en iedereen uitkijkt naar nieuwe hobby voor de komende seizoenen.

Ooit muzikant geweest maar niet meer actief, kom dan ook zeker eens kijken en proeven tijdens de ‘open’-avonden in september.

Muziekvereniging Excelsior is een vereniging van de dorpen De Steeg en Ellecom, en is al meer dan 125 jaar oud; de vereniging bestaat uit een drumband, fanfareorkest, opleidingsorkest en daarnaast hebben ze ook nog een dweilorkest.

Ze hebben een eigen muziekopleiding voor koperblazers, saxofoon en slagwerk, met elk een eigen, conservatorium opgeleide docent.

Hoe dit werkt?

Stap je hier in dan ga je na een aantal jaren les op examen voor het muziekdiploma A, en als dat behaald is kun je vanaf dat moment in het grote fanfare orkest meespelen. In het opleidingsorkest kun je al vrij snel mee spelen en leren hoe het is om samen te spelen.

Het mooie is dat je indien nodig een instrument in bruikleen kunt krijgen bij de vereniging.

Maar ook mensen die al een blaasinstrument of slagwerk kunnen bespelen, en dit graag bij een vereniging willen doen, nodigen ze van harte uit om eens te komen kijken en luisteren naar het orkest.

De eerste drie maandagen van de maand september hebben ze open repetitie avonden en kun je dus vrijblijvend binnen komen lopen. Ze repeteren elke maandagavond in MFC Nieuw Bergstein, Binnenweg 40A in Ellecom van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Je kunt ze ook al eerder gaan beluisteren, op zondag 1 september 2019 als ze de openlucht kerkdienst in de tuin van kasteel Middachten begeleiden.

Wil je meer informatie of jezelf of een familielid aanmelden, neem dan contact op met de voorzitter Bertus Samberg 06-30296296.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

'
article
145902
Excelsior in Ellecom/De Steeg wil heel graag haar vereniging uitbreiden met extra muzikanten
ELLECOM/DE STEEG – Muziekvereniging excelsior in Ellecom/De Steeg wil heel graag haar vereniging uitbreiden met extra
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/145902/muziekvereniging-excelsior-zoekt-nieuwe-muzikanten/
2019-08-13T15:48:25+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/06/01121755/Jubileumconcert-Excelsior-31-05-2018-14.jpg
Bertus Samberg, Ellecom, Muziekvereniging Excelsior, rheden.nieuws.nl
Nieuws