Taalhuis Veluwezoom en Filmhuis Dieren brengen de film ‘The Reader’

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – In de Week van de Alfabetisering brengen Taalhuis Veluwezoom en Filmhuis Dieren laaggeletterdheid onder de aandacht met de film ‘The Reader’.

De film gaat over Michael, die op 15-jarige leeftijd een gepassioneerde maar heimelijke affaire heeft met de veel oudere Hanna. Hun relatie wordt intenser wanneer ze hun gezamenlijke liefde voor boeken ontdekken. Maar op een dag is Hanna spoorloos verdwenen. Jaren later ontdekt Michael een diep geheim over de vrouw die hij ooit liefhad… De film draait op dinsdag 10 september 2019 om 20.00 uur in Filmhuis Dieren tegen de gereduceerde prijs van € 3,-.

Steeds meer mensen hebben moeite met lezen en schrijven. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen onvoldoende taal- en digivaardigheid om mee te komen in het dagelijks leven. Geld opnemen, een sollicitatiebrief schrijven of een boodschappenlijstje maken. Deze alledaagse dingen zijn lastige opgaves voor mensen met een taalachterstand. Samen kunnen we deze mensen helpen.

Week van de Alfabetisering

Stichting Lezen en Schrijven organiseert net als voorgaande jaren de Week van de Alfabetisering. Van 9 tot en met 15 september zijn er door het hele land activiteiten om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Het doel is laaggeletterdheid te verminderen door zo veel mogelijk mensen te bereiken om samen het probleem bespreekbaar te maken.

Taalhuis Veluwezoom en Filmhuis Dieren doen mee aan de Week van de Alfabetisering door de bijzondere film ‘The Reader’ te tonen. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website van Filmhuis Dieren, tegen gereduceerd tarief (€ 3,-). Esther Staal, de coördinator van het Taalhuis: ‘Met het tonen van de film vragen we niet alleen aandacht voor het probleem van laaggeletterdheid. We willen laaggeletterden vooral ook laten weten dat ze er niet alléén voor staan. Ze kunnen terecht bij het Taalpunt in de Bibliotheek Dieren. Wij helpen met het vinden van een geschikt aanbod. Een praatgroep, een cursus, een oefenprogramma. Voor iedere vraag is een oplossing’.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden