Open Monumenten dagen in de Boecop in De Steeg

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – “Plekken van plezier” is het thema van de Open Monumenten Dagen op 14 en 15 september 2019, een thema dat goed past bij de doelstelling van De Boecop in de Steeg.

Een ontmoetingsplek voor iedereen waar ruimte is voor allerlei sociale en culturele activiteiten.

De huiskamer, de kerk en de tuin zijn dit hele weekend vanaf 11.00 uur dan ook open voor publiek. En er worden diverse activiteiten georganiseerd.

Zo kunt u tijdens beide dagen een expositie bewonderen van beeldend kunstenaar Marijke Corporaal in de tuin van de Boecop. Marijke is haar hele leven al bezig met vormgeven. Als kind al tekende en boetseerde ze en werd ze daarin door haar ouders gestimuleerd.

Naast haar werk in het voortgezet onderwijs (docent handvaardigheid en voorheen textiele werkvormen, kunst en cultuur) heeft ze steeds de tijd kunnen vinden om te tekenen, te schilderen, te boetseren en te beeldhouwen. Sinds ongeveer 20 jaar ligt het accent op boetseren en beeldhouwen. Bij het boetseren laat ze zich graag inspireren door natuur in de breedste zin, met name door beweging van mensen en dieren. Ze boetseert het liefst in was, waarna het resultaat in brons wordt gegoten. Bij het beeldhouwen is het de steen die bepaalt welke vorm tevoorschijn komt.

Op zaterdagavond 14 september om 19.00 uur kunt u deelnemen aan een mosselavond. Kosten hiervoor zijn 10 euro pp. Aanmelden kan voor 7 september via [email protected].

Zondag 15 september zal er ook live muziek te horen zijn in de tuin (bij slecht weer in De Huiskamer) van de band Four turning Five, met bandleden uit De Steeg, Rheden en Dieren.

In de Huiskamer kunt u bijkomen van al dit moois voor een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Waar: De Boecop, Hoofdstraat, De Steeg. Kruising bij de verkeerslichten.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen