Meditatie in de Oude Jan

Foto: Foter.com

VELP – Op dinsdag 3 september is er weer meditatie in de Oude Jan aan de hand van het Latifa-gebed, of de Latifa-meditatie, zoals de vorige keren in deze zomer. De meditatie-stap van deze keer is: ‘ik heb lief’.

Deze meditatievorm is al heel erg oud en inspireert mensen uit verschillende tradities. Het wordt een ‘zijns-meditatie’ genoemd, omdat je hele ‘zijn’ erin betrokken wordt.

Lichaam en geest worden verbonden, doordat bij elke stap van de meditatie langs die plekken wordt gegaan terwijl je met aandacht stilstaat bij de aspecten van je bestaan. Het is heel eenvoudig maar heeft een krachtige uitwerking.

De laatste stap van de Latifa is op 17 september. Met ingang van 8 oktober zal er eens per maand meditatie in de Oude Jan zijn op de tweede dinsdag van de maand.

Om 20.00 uur is er eerst ontmoeting met koffie/thee. Na ongeveer tien minuten wordt het stil. De kerk wordt in stilte verlaten om 21.00 uur. Kosten: vrijwillige bijdrage.

Begeleiding: Janneke Bron, [email protected]. Kijk voor meer informatie ook op: http://www.pknvelp.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen