Café Ethique: Moreel beraad, ervaar het zelf!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op dinsdag 17 september organiseert Rijnstate een Café Ethique over moreel beraad. De avond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp.

Café Ethique, een initiatief van Rijnstate, is een laagdrempelige bijeenkomst over een ethisch dilemma. Iedereen is welkom om mee te denken en mee te praten!

Moreel beraad is een groepsgesprek over een ethische vraag. Die vraag wordt door een van de deelnemers aan de groep voorgelegd. Vervolgens gaan de deelnemers op gestructureerde wijze ermee aan de slag. Bij Rijnstate hebben ze al jaren ervaring met moreel beraad. Dat is mede mogelijk door de intern opgeleide gespreksleiders.

Programma 17 september

Er wordt begonnen met een korte theoretische inleiding over moreel beraad. Welke methode gebruiken ze bij Rijnstate? Wat zijn de do’s en don’ts? Wat is een goede ethische vraag? Daarna gaan de aanwezigen samen een moreel beraad houden. Hierin vormt een ethische vraag van iemand uit het publiek het uitgangspunt. U krijgt in dit Café Ethique de gelegenheid zelf te ervaren hoe het moreel beraad in zijn werk gaat. Inleider en gespreksleider is Angeline van Doveren, ziekenhuisethicus bij Rijnstate.

Voor wie?

Het Café Ethique is voor iedereen! Of u nu zorgprofessional, (ex-)patiënt, mantelzorger of belangstellende bent die graag meepraat over dit onderwerp.

Aanmelden kan via www.rijnstate.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar [email protected]. De toegang is gratis.

Waar en wanneer?

Datum: Dinsdag 17 september 2019, 19.00 tot 21.00 uur. Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, 6881 ST, Velp.

Rijnstate. Voorop in zorg voor jou.

Rijnstate is een zeer vooruitstrevend topklinisch ziekenhuis met 28 verschillende specialismen en circa 5.500 medewerkers. Rijnstate werkt voortdurend aan manieren om zichzelf en haar dienstverlening merkbaar te verbeteren. En als Rijnstate gelooft dat iets inderdaad tot betere zorg kan leiden, dan gaat ze er ook echt voor. Rijnstate wil vernieuwingen realiseren die tastbaar zijn. Dus wetenschap en onderzoek inzetten die ertoe doen in de praktijk. Om de zorg steeds prettiger, soepeler en effectiever te maken. Op een heel menselijk niveau. Met andere woorden: voor jou.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen