Open Monumenten Dagen in De Steeg 2019

Foto: gemeente Rheden/Rozendaal

DE STEEG – De Open Monumenten Dagen komen er weer aan, op zaterdag 14 en zondag 15 september is er ook in de Steeg voldoende te bekijken. Op 14 & 15 september zijn onder andere de Kerk & Pastorie en de Boecop van 11:00 tot 17:00 uur open.

De kerk

Op beide dagen wordt in de kerk aan een historische piano van Sebastien Edward uit 1878 gewerkt. De restaurateur, Wil Hoogstraaten, is op beide dagen aanwezig. Hij geeft u graag een toelichting over het restauratie proces en over  piano- en kerkorgelbouw. Verder kunt u een expositie van oude prenten en foto’s van De Steeg rond 1900, die door Jan van den Broek is samengesteld, bezoeken.

De pastorie

In de Pastoorskamer vindt u de portretten van alle pastoors van de kerk.

De Boecop

In de tuin is een expositie van stenen en bronzen beelden van Marijke Corporaal. Op zondagmiddag is vanaf 15.00 uur live muziek van Four turning Five”. Op vrijdagavond 13 september wordt een mosselmaaltijd voor € 10 p.p. geserveerd. Opgeven via [email protected].

Meer weten over de Open Monumenten Dagen in gemeente Rheden? Kijk dan op: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/147029/open-monumenten-dagen-plekken-van-plezier-gemeente-rheden-rozendaal/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen