Veel leerkrachten bij het Kinderboekenweekfeest ‘Reis Mee’ in de Bundel te Dieren

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

DIEREN – In oktober is pas de landelijke Kinderboekenweek, maar afgelopen woensdag 4 september hadden 30 leerkrachten uit Rheden en Rozendaal al hun eigen feest! Ze werden geïnspireerd door creatieve workshops op initiatief van Sportbedrijf Rheden, Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ.

De leerkrachten waren blij met de kant en klare lessen en gingen naar huis met een tas vol leestips en lesideeën om met hun collega’s te delen. Bij de workshop ‘voertuigen maken’ door Kexpo zijn bijzondere dingen gemaakt met spullen die je meestal weggooit. Na afloop van de workshop werden de gele tasjes met kosteloos materiaal zoals doppen en ijslollystokjes dan ook volop gevuld.

Dichter Tim Pardijs gaf praktische lesideeën over poëzie in de klas en voor een openingsact kunnen de leerkrachten bij Rhedelijk Cultureel terecht. Zij speelden een voorstelling waarin zij alle mogelijke vormen van reizen sterk verbeelden. Ook de voorleesbingo met voorleestips om op een speelse manieren met teksten om te gaan was een grote hit. Met diverse sport en speltips over voertuigen en reizen werd ook de link met bewegen gelegd.

Naast dit alles lieten de combinatiefunctionarissen de leerkrachten zien op welke manieren zij de scholen kunnen ondersteunen met sport-, cultuur- en media-advies.

Kijk voor meer informatie ook op:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen