Nieuwe Velperwaarden nu officieel geopend

VELP – Afgelopen voorjaar zijn de laatste werkzaamheden van natuurontwikkelingsproject LIFE Floodplain Development in de Velperwaarden afgerond. Aan weerszijden van de IJssel bij Velp/Rheden kan de bijzondere riviernatuur zich nu verder ontwikkelen.

Een mooi moment om samen bij stil te staan.

De officiële opening van het gebied kon 4 juni jl. niet doorgaan i.v.m. slechte weersomstandigheden. Natuurmonumenten heeft toen besloten de opening uit te stellen tot dinsdag 10 september 2019. Zo’n 45 genodigden en belangstellenden verzamelden zich bij de keet aan de Lathumse Veerweg in Velp.

De toespraak zou om 17.00 uur zijn maar door een fout in de communicatie had er in de Gelderlander gestaan 17.30 uur, daarom werd besloten om te wachten tot dit tijdstip. Ook omdat een vertegenwoordiger van de Postcodeloterij hierbij aanwezig zou zijn. Hij stond vast in een file op de A50. Daarom besloot Jeroen de Koe, Gebiedsmanager van Natuurmonumenten het openingswoord te doen.

Hierbij werden alle organisaties zoals de Postcodeloterij, Natura2000, Provincie Gelderland en Natuurmomenten en de gemeente Rheden bedankt voor de goede samenwerking om het plan en werkzaamheden te realiseren. Ook de aannemers werden bedankt.

Ook de samenwerking en goedkeurig van de boeren van de landerijen Wilco Nieuwehuis en Bert Lubbers. Om het klompenpad door hun weilanden toe te staan.

Na de toespraak werd het glas geheven op het mooie resultaat. Daarna werd iedereen door Jeroen uitgenodigd om het nieuwe Klompen pad te lopen, en te openen door over het schrikdraad heen te stappen om zo over het pad van de natuur te kunnen genieten in de Velperwaarden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden