De collecteweek van de Nierstichting komt eraan!

Foto: Nierstichting

VELP/RHEDEN/DIEREN – Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 15 tot en met 21 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Velp, Rheden en Dieren en omgeving, gaan veel enthousiaste collectanten op pad.

Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm.  Daarom gaat de  Nierstichting door totdat elke nierpatiënt de vrijheid heeft om gewoon te kunnen leven.

Patrick (38), vader van twee zoontjes,  is sinds zijn zestiende nierpatiënt. Hij dialyseert nu drie keer per week vier uur per dag in het ziekenhuis. Maar Patrick geeft niet op. Hij houdt vol. Voor zijn vrouw en zijn twee jongens, waarmee hij zo graag oud wil worden.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Nierpatiënten zoals Patrick zijn echte volhouders, ze moeten wel. Aan de dialyse, urenlang per week vastzitten aan een groot apparaat in het ziekenhuis. Totdat er een donornier is. En altijd leven met de angst dat het mis kan gaan. Maar zij geven niet op en ook wij strijden door. Totdat nierpatiënten de vrijheid hebben om gewoon te kunnen leven.”

Collectanten essentieel

“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Deborah Regelink, Nierstichting collectecoördinator  in Velp en Rozendaal. “Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.” Help ook mee. Geef aan de collectant of doneer direct via www.nierstichting.nl.

In cijfers

  • 6.500 mensen moeten dialyseren om in leven te blijven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6.
  • 50.000 mensen hebben momenteel ernstige nierschade en krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie. Zij hebben een hoog risico op hart- en vaatziekten.
  • 16.000 mensen hebben nierfalen, waarvoor ze een nierfunctievervangende behandeling (hebben) ontvangen: dialyse of transplantatie.
  • In 2018 besteedde de Nierstichting 15,4 miljoen aan een beter leven van nierpatiënten en de preventie van nierziekten.

Over de Nierstichting

Een nierziekte zet je leven stil. Daarom strijdt de Nierstichting elke dag voor gezonde nieren voor iedereen. Voor een kortere wachtlijst voor donornieren. Voor een draagbare kunstnier. Voor een betere behandeling voor alle nierpatiënten. En natuurlijk voor genezing. Zodat mensen met een nierziekte hun vrijheid en hun leven terugkrijgen. Want je nieren zijn je leven.

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.nierstichting.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0