Concert Shura Lipovsky in Kerk van Rozendaal

Foto: Stichting Vrienden van de kerk te Rozendaal

VELP/ROZENDAAL – Op zondag 6 oktober treedt Shura Lipovsky op in de kerk van Rozendaal. Zij brengt een programma van Jidische liederen en Chassidische vertellingen.

In dit programma van Jiddische liederen en verhalen uit de mystieke joodse traditie, staat de zoektocht van de mens, met zijn vragen naar zingeving en compassie anno 2019, centraal.

De liederen zijn gedeeltelijk door Shura Lipovsky zelf geschreven. Hiermee bewerkstelligt zij dat de muzikale traditie en de idealen van de Oost Europese Jiddische cultuur weer worden voortgezet.

Wie is Shura?

De Nederlandse zangeres Shura Lipovsky verwierf tijdens haar succesvolle carrière internationale erkenning als een van de meest vooraanstaande vertolkers van het Jiddische lied. Zij heeft gedurende haar lange carrière in belangerijke concertzalen in Nederland opgetreden, zoals het Amsterdams Concertgebouw, de Kleine Komedie, het Utrechtse Vredenburg en ook buiten Nederland heeft ze veel concerten gegeven, waaronder in Brazilië, Argentinië, de V.S, Zweden, Polen, de Oekraïne etc.

Zij treedt  op met eigen werken en traditioneel Jiddisch repertoire en won in 2017 een prijs in New York voor haar zelf geschreven Jiddische liederen.

Ze geeft tevens workshops en masterclasses over de hele wereld, heeft een koor in Parijs en is artistiek leider van de Summer Song School van het Jewish Musical Institute te Londen.

Voor veel mensen is het Jiddische lied onbekend terrein, maar zeker de moeite waard om eens te gaan beluisteren. Om alvast een indruk te krijgen, kunt u liederen van haar beluisteren op youtube of één van de documentaires op youtube bekijken, maar pas als u bij een concert van Shura Lipovsky zelf aanwezig bent, zult u de kracht en de schoonheid hiervan ervaren; haar interpretaties van de liederen zijn altijd spannend en hebben een speciale sfeer, die op dat moment live wordt opgebouwd; geen enkel concert is het zelfde als het voorgaande. En Shura Lipovsky blijkt behalve een mooie stem en een krachtige persoonlijkheid te hebben, ook een enorm boeiende verhalen verteller te zijn.

De begeleidende musici, Paul Prenen aan de piano en de violist Bert Vos, vertolken met hun virtuoze spel de wereld van het Jiddische lied en de sfeervolle glans van de klezmer muziek en maken van de voorstelling samen met Shura een pareltje dat u niet mag missen!

Informatie

Zondag 6 oktober vanaf 15:30 uur, Kerk van Rozendaal, entree €13 p.p. Vrienden €10, Gelrepas en studentenkaarthouders €5, Kinderen onder 10 jaar gratis (onder begeleiding) Na afloop “Meet en Greet” met drankje in de Serre. Kaartverkoop vooraf van het concert in de kerk. Reserveren: [email protected].

(Foto: Michel Borzykowski)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Shura Lipovsky - Stichting Vrienden van de kerk te Rozendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen