Pianorecital in de Serre van Rozendaal: Parijs en Franse componisten

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – Onder de titel “Parijs en Franse componisten” zal Henrietta Currie op woensdag 9 oktober bekende  en minder bekende klassieke stukken op de piano ten gehore brengen.

Muziek van clavecinisten aan het hof van Lodewijk XIV tot en met vroege 20e eeuwse componisten zoals Debussy en Ravel. Bij ieder stuk zal Henrietta een korte anekdote of uitleg geven.

Henrietta Currie studeerde aan het Rotterdams Conservatorium piano en blokfluit. Na het behalen van beide diploma`s ging zij op 21-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten van Amerika, waar zij een jaar studeerde aan het Peabody Conservatory in Baltimore. Daarna gaf zij les in Engeland en Ierland. Terug in Nederland legde zij zich toe op kamermuziek en het begeleiden van solisten en koren.

Zoals elke woensdag bent u welkom tussen 10.00 en 12.30 uur in de Serre, Kerklaan 15. Het concert op 9 oktober begint om 10.30 uur en er is een korte pauze. Toegang vrij.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden