Twee informatiebijeenkomsten over Operatie Steenbreek in Velp Noord

Foto: Tuin van Sjef

VELP – Samen met de vrijwilligers van de Tuin van Sjef organiseert de gemeente twee informatiebijeenkomsten over operatie steenbreek: op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober, van 14.00 tot 17.00 uur. Inwoners kunnen zich dan aanmelden voor een advies bij hen in de tuin.

Operatie Steenbreek

Gemeente Rheden staat achter Operatie Steenbreek. Operatie Steenbreek is een landelijke campagne die groene tuinen wil bevorderen. Een groene tuin zorgt voor meer koelte in de zomer, minder droogte, minder fijnstof en meer soorten planten en dieren. Gemeente Rheden gaat inwoners in Velp Noord adviseren op welke manier de tuin klimaat bestendiger gemaakt kan worden. Hierbij richt men zich ook op het regenwater dat op de daken valt. Met eenvoudige ingrepen kan dat water gebruikt worden in de tuin.

Tuin van Sjef

Aan Boulevard 33a in Velp bevind zich de Tuin van Sjef. Sjef van der Molen, beeldend kunstenaar en tuinman, is in 1983 begonnen met de aanleg van de tuin. Een tuin met stapelmuren, vijver en beken die zorgen voor een grote verscheidenheid in leefmilieus. Sjef overleed in augustus 2014 en vrijwilligers van de Tuin van Sjef houden het levenswerk van Sjef in stand.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen