Open dag IVN-tuin Rheden

Foto: Jannie de Jong

RHEDEN – Zondag 6 oktober, van 11.00 tot 16.00 uur, staat de IVN-tuin in Rheden in het teken van de herfst. Het onderwerp ‘oogst’ staat hierbij centraal. De tuin is gelegen naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden.

Wat is een voederbiet of hoe zien bijvoorbeeld rogge, gerst en boekweit eruit? Wat wordt er mee gedaan? De tuinmedewerkers vertellen de bezoekers hier graag meer over. Verbazingwekkend zijn de verschillende manieren waarop planten hun zaden verspreiden, evenals het leven van de bijen en hoe de honing wordt ‘geoogst’. Ook voor kinderen zijn dit boeiende onderwerpen. Met onze vraagtekenkaarten kan iedereen zijn kennis van de natuur testen. Verspreid door de tuin bevinden zich een aantal houtsculpturen en wordt getoond hoe hout kan worden bewerkt. Boeiend voor jong en oud!

Ook in de herfst is er nog voldoende moois te zien in de tuin. Tevens  zijn zaden en stekken te koop van diverse planten die in de tuin staan.

Check bij heel slecht weer even of de open dag door gaat op de website, kijk voor meer informatie ook op: www.ivnoostveluwezoom.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen