Stichting Dieren met Dieren viert Dierendag dit jaar samen met Discus uit Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Zaterdag 5 oktober vieren we met heel veel huisdieren weer de jaarlijkse Dierense Dierendag, inmiddels al voor de 17e keer.

Discus Dieren 50 jaar!

Dit jaar doet de organisatie dat samen met de dierenwinkel van Discus Dieren en dat is niet zomaar. De dierenwinkel viert deze maand haar 50e verjaardag en de oprichter van de winkel, Harry Beek, is niet geheel toevallig ook medeoprichter van de Stichting. Dus best logisch om er samen een  leuke dag van de maken.

Allerlei activiteiten

Vanaf 11.00 uur zijn er in tegenstelling tot voorafgaande jaren (toen was het op het Callunaplein) op het parkeerterrein van de Discus Dierenwinkel en van de Gazelle allerlei activiteiten voor en met dieren. De honden mogen naar de hondenkermis en eindelijk een keer aan of in de spijkerbroek hangen. Voor alle huisdieren is de dierenarts aanwezig, zij kan een Algemene Dierenkeuring (ADK keuring) geven. Natuurlijk kunnen kinderen met hun huisdier op de foto en is er een grote kinderboerderij.  Er is een springkussen voor de kinderen en een ballenbak voor ….. Wellicht komt u op het winkelcentrum een ganzenhoedster tegen, het is geen sprookje maar een echte.

Verder zijn er tussen 11.00 – 15.30 uur diverse demonstraties van Sunflowers Ranch, zij gaan een nieuwe sport in Dieren introduceren, konijnenhop.

Alex en Joy

De organisatie van Dieren met Dieren is bijzonder trots dat ze Alex van Eck met zijn labrador naar Dieren hebben kunnen krijgen. Alex, maar vooral Joy zijn inmiddels hits op de sociale media. Samen gaan ze dagelijks op pad om onze omgeving schoner te maken. Joy speurt naar plastic flesjes, blikjes en ander afval op straat en in de bossen. Hij brengt het dan naar Alex die zorgt voor dat het netjes wordt opgeruimd. Natuurlijk geeft hij uitleg over hoe je een hond dit kunt leren. (Zie onderstaande video) Als alle activiteiten wat te veel worden kan het huisdier even bijkomen in de tapas bar. Ook voor de baasjes en kinderen is er wat te drinken.

DierenmetDieren buffet

Natuurlijk wordt deze prachtige dag om 16:00 uur afgesloten met het traditionele DierenmetDieren buffet. De tafels zullen weer mooi gedekt zijn, bloemetjes erbij en allerlei lekkernijen voor jullie huisdier. Ze zijn allemaal welkom! Burgermeester Carol van Eert, zal alle dieren en mensen toespreken en aftellen voor de start van het diner.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen