Ambachtsmarkt en presentatie van nieuw streekproduct bij Bakkerij Borggreve te Velp

Foto:

VELP – In samenwerking met onder andere de Velpse melkveehouder Wilco Nieuwenhuis en bakker Herman Borggreve van Bakkerij & Kaashandel Borggreve is Velp een nieuw brood rijker. Het graan voor het meel van dit brood kwam tot stand op een veld tussen de Zutphensestraatweg en de Ossendaalselaan te Velp.

Om een naam te bedenken voor dit nieuwe soort Velps brood werd er op de Facebookpagina van rheden.nieuws.nl in augustus een prijsvraag uitgeschreven.

Het nieuwe streekproduct, de naam van het brood en één van de bedenkers van de naam, Petra Gijsberts krijgen op 5 oktober speciale aandacht op een kleinschalige ambachtsmarkt in en buiten Bakkerij & Kaashandel Borggreve aan de Rozendaalselaan 17.

Velps brood

Naast de prijsuitreiking en de presentatie van het Velpse brood zijn er diverse bedrijven aanwezig met producten en informatie.

Melkveehouder Wilco Nieuwenhuis is aanwezig en kan u meer vertellen over hoe het graanveld tot stand kwam en wat voor tarwe er voor het brood geteeld is en op wat voor manier dat gedaan is. Hij neemt ook een levende koe mee, dus als je van koeknuffelen houdt….? Één van de kaasleveranciers van Bakkerij & Kaashandel Borggreve is aanwezig voor de promotie van de boerenkaas die er al jaren verkocht wordt, en het tegenover de bakkerij gevestigde Sauter Wijnen zal hierbij één of meerdere passende wijnen verkopen.

In de winkel en tent is honing te koop van Imkerij JustBee uit Rheden en werknemers van de Molenplaats Sonsbeek geven informatie over het malen van het graan. Slager van Egmond uit Arnhem is er speciaal met zijn al vele keren bekroonden rookworst, iedereen kan die worst proberen op een broodje van het Ossendaalgraan.

Graan

Tegenover de kleine markt, aan de Rozendaalselaan 16 stelt Yvon van Wordragen haar atelier open voor bezoekers. Van Wordragen is beeldend kunstenaar en ontwierp onder andere het inmiddels beroemde beeldje van Audrey Hepburn dat door haar zoon werd onthuld.

De kleinschalige ambachtsmarkt wordt gehouden op 5 oktober van 9.00 uur tot ongeveer 14.00 uur, maar de winkel is gewoon open van 7.00 uur tot 16.00 uur. De prijsuitreiking aan Petra Gijsberts staat gepland rond 9.30 uur, wethouder Doris Klomberg zal de prijs uitreiken en de naam van het nieuwe brood bekend maken.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Bakkerij & Kaashandel Borggreve

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen