Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert ‘LEGO Bricks in de Zoo’ van 5 tot en met 27 oktober.

Foto: Koninklijke Burgers’ Zoo

REGIO – Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert ‘LEGO Bricks in de Zoo’ van 5 tot en met 27 oktober. Er zijn tientallen levensechte dierfiguren, opgebouwd uit meer dan een miljoen LEGO-steentjes. Een team van dertig Engelse LEGO-fanaten is dagenlang bezig geweest met bouwen.

Levensechte dierfiguren

Tijdens het evenement ‘LEGO Bricks in de Zoo’ ontdekken bezoekers op een centrale route door het park veertig dierfiguren, zoals gorilla’s, leeuwen, antilopen, olifanten, vleermuizen, pinguïns en hyena’s. De fotogenieke beelden zijn in een speciaal atelier in Engeland opgebouwd uit LEGO-steentjes door zo’n dertig fanatieke fans. Urenlang, zeer nauwkeurig en zorgvuldig werk hebben geleid tot levensechte, indrukwekkende dierfiguren.

Metershoge olifant

Een olifant van 3,7 meter lang, 1,54 meter breed en 2,5 meter hoog vormt het pronkstuk van een kleurrijke tentoonstelling. Alleen al aan deze olifant hebben zes bouwers 16 uur gewerkt. Het gevaarte weegt maar liefst 1210 kilo en telt 271.739 steentjes.

Praktische informatie

Burgers’ Zoo organiseert ‘Lego Bricks in de Zoo’ van zaterdag 5 tot en met zondag 27 oktober. De veertig dierfiguren staan op een centrale route door het park. Bezoekers kunnen dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur de LEGO-dieren bewonderen tegen de normale entreetarieven. Abonnementhouders krijgen gratis toegang. Entreekaarten zijn online verkrijgbaar en alle extra informatie over het evenement is te vinden op: www.burgerszoo.nl/legobricks.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden