Ook ALDI roept vleeswaren terug naar de winkel

Foto: Pxhere CC0

OoK Supermarktketen ALDI roept vier soorten vleeswaren terug. Niet zoals de Jumbo ruim 130 soorten. Deze vleeswaren zijn mogelijk ook besmet met de Listeria bacterie. Van het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan men erg ziek worden.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) maakte afgelopen vrijdag bekend dat door deze besmetting drie mensen zijn overleden en dat er één vrouw een miskraam kreeg.

De terugroepactie is gestart op basis van informatie van één van de leveranciers van ALDI. De terugroepactie betreft de volgende producten:

  • 3276 – ROSBIEF GESNEDEN 100 G.
  • 5879 – 1* TAPAS WORSTASSORTIMENT 175 G.
  • 6775 – FRICANDEAU 100 G. / ROLLADE 125 G.
  • 4310 – GEKRUIDE RUNDERROLLADE 100 G

Deze producten zijn door ALDI inmiddels uit de winkels verwijderd.

Heeft u deze vleeswaren bij ALDI gekocht? Eet deze dan niet op. U kunt de producten terugbrengen naar de winkel. Het aankoopbedrag krijgt u terug, ook zonder kassabon, en ook als het product al aangebroken is.

Listeria bacterie

Het eten van producten die besmet zijn met de Listeria bacterie kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Dat geldt met name voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand. Heeft u deze producten al gegeten, en heeft u gezondheidsklachten gekregen? Dan raden wij u aan direct uw huisarts te raadplegen.

ALDI wijst er op dat de vleeswaren die nog wel in de winkels liggen wel veilig zijn om te eten.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie van vleeswaren door ALDI? Gebruik dan het contactformulier op de website van ALDI.

Toch gegeten en voelt u zich niet lekker ga dan naar de doktor. Lees ook: https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/veilig-eten-en-e-nummers/wat-kun-je-doen-als-je-mogelijk-iets-hebt-gegeten-met-listeria-erin.aspx

Lees ook: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/149254/grote-terugroepactie-jumbo-mogelijk-130-soorten-vleeswaren-met-listeria/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen