Tafelronde 104 Rheden Helpt ’t Trefpunt met opknappen

VELP – Leden van Tafelronde 104 Rheden ondersteunen Inloophuis ’t Trefpunt in Velp. Kortgeleden is het Inloophuis verhuisd naar haar nieuwe locatie in de voormalige van dr. A. van Voorthuijsenschool aan de Schoolstraat te Velp. Daar is echter nog wel wat “opknapwerk” te doen.

Inloophuis ’t Trefpunt

Deze week zijn diverse leden van Ronde Tafel 104 – Rheden hard aan klussen in de voormalige Dr. A. van Voorthuijsenschool. Tegenwoordig is de school in gebruik door diverse organisaties waaronder inloophuis ’t Trefpunt. Het inloophuis is een sprekend  voorbeeld van mensen die zich spontaan inzetten voor anderen. Jaren geleden hebben Anneke en Ton Nieumeijer, inwoners van Velp, de deur van hun eigen huis open gezet voor inwoners die een praatje wilden maken. Het aantal bezoekers nam snel toe en er ontstond veel contact tussen bezoekers onderling.

Belangeloos en spontaan

Dit spreek de heren van de Ronde Tafel aan; het belangeloos en spontaan je mogen inzetten voor de medemens. De heren hebben dan ook hun hulp aangeboden om de nieuwe locatie verder op te knappen. Na de verhuizing naar de Schoolstraat waren nog niet alle ruimtes geschikt. De ruimte waar de kledingverkoop moet gaan plaatsvinden was nog een bouwval.  De muren van de ruimte waren ruw beton, vol gaten en voorzien van tientallen kabels en leidingen waarvan een deel al decennia niet meer in gebruik was. Daarnaast was het er nogal donker.

Fris opleveren van de ruimte voor de kledingverkoop

Inmiddels zijn de nutteloze leidingen verwijderd, hangt er nieuwe grote TL-verlichting aan het plafon en is de muur mooi strak gemaakt. Komende dagen zullen de heren verder gaan met het witspuiten van de muren en verder afwerken van de ruimte, zodat deze geheel fris kan worden opgeleverd. Daarbij worden ook de benodigde materialen gesponsord door verschillende bedrijven uit de gemeente Rheden of uit eigen “Service-potje” van de Ronde Tafel Rheden betaald.

Jaarlijkse wijnproeverij en veiling

Om de “Service Pot” weer te vullen organiseert de Ronde Tafel door het jaar heen diverse activiteiten.  De eerst volgende is op zondag 27 oktober, wanneer weer de jaarlijkse wijnproeverij en veiling, in samenwerking met Appeldoorn Wijnen en The Hunting Lodge,  wordt georganiseerd. Dit jaar is Stichting Bio Vakantieoord het voornaamste goede doel. Iedereen is welkom.  Het is van 14.00 tot 18.00 bij The Hunting Lodge, Beekhuizenseweg 1 in Rozendaal.

Over Tafelronde 104 Rheden

De Tafelronde 104 Rheden is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. Die kennis en ervaring willen delen en niet terugdeinzen voor een levendige discussie. En ondertussen hun expertise en tomeloze energie in willen zetten voor het goede doel.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie ook op: http://rt104.nl/.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden