“It Paad Bjuster” prolongeert titel StraatKegelToernooi Dieren!

Foto: Straatkegeltoernooi Dieren

DIEREN – Ze kwamen met een duidelijk doel naar de 22e editie van het StraatKegelToernooi Dieren. “Wij nemen de beker dit jaar weer mee naar huis!”. De mannen van “It Paad Bjuster” waren overtuigd van hun kunnen.

Maar goed, dan moesten ze toch hun best doen om beter te gooien dan de 47 andere teams. Ook daar zaten teams bij die de afgelopen jaren hebben laten zien goed te kunnen kegelen en die zich niet zomaar gewonnen zouden geven.

StraatKegelToernooi

De 22e editie van het jaarlijkse Dierense StraatKegelToernooi was met 48 teams weer goed bezet. Het toernooi vindt traditie getrouw plaats in de eerste 2 weekenden van oktober in het Kegelhuis aan de Veerstraat in Dieren. In de drie voorrondes streden 192 enthousiaste deelnemers om een plaats in de altijd weer spannende en gezellige finale. De deelnemende teams, bestaande uit 4 personen, gooiden in de voorronde 80 ballen en trachtten daarbij zoveel mogelijk hout (is omgevallen kegel) te gooien. De strijdlust en het enthousiasme van de teams zorgden weer voor een aantal spannende, drukke, maar vooral gezellige avonden.

Finale

Afgelopen zaterdagavond werd in de finale fanatiek gestreden door de 20 beste teams. De strijd om de eerste plaats werd vanaf de eerste ronde beheerst door 3 a 4 teams. Deze maakten het elkaar niet makkelijk met als gevolg dat er steeds beter werd gegooid. De spanning werd duidelijk omgezet in hoge prestaties. Bij kegelen gaat het om concentratie en techniek. Hard gooien geeft amper resultaat. Beheersing is het toverwoord en dat lukte, ondanks de spanning, bij de meeste deelnemers goed.

It Paad Bjuster

Na de laatste ronde was het duidelijk; het team “It Paad Bjuster” mocht zich met 449 hout (exact hetzelfde als vorig jaar!) overtuigend winnaar van het toernooi noemen. Het verschil met de nummer twee “TeamNL” was maar liefst 29 hout. De ontlading bij de winnaars was enorm. Voor het eerst in de 22 jarige geschiedenis van het toernooi weet een team 2 jaar achter elkaar te winnen. “It Paad Bjuster” heeft duidelijk de goede weg gevonden!

Trots en voldaan

Uiteindelijk waren er voor alle 20 teams in de finale mooie prijzen weggelegd. Trots en voldaan gingen de teams laat in de avond huiswaarts onder de toezegging dat zij volgend jaar, als de 23e editie van het Dierens StraatKegelToernooi plaatsvindt, weer van de partij zijn.

Wil je er ook bij zijn? Noteer dan alvast de eerste 2 weekenden van oktober 2020 in je agenda.

Op de foto de dolblije prijswinnaars, in het midden het winnende team “It Paad Bjuster”, links de 2e prijs winnaars “Team NL” en rechts “FliereFluiters 1”, goed voor de 3e prijs.

De eindstand van het toernooi:

Straatkegeltoernooi Dieren

 

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0