Doffe dreunen en trillende ramen door nationaal Seismisch onderzoek

Foto: EBN Still youtube

In gemeente Rheden kunnen inwoners doffe ploffen horen en trillende ramen/huizen ervaren. Dit alles heeft te maken met een bodemonderzoek dat uitgevoerd wordt in Nederland.

In de tweede helft van 2019 ligt het testgebied tussen Nijmegen en Haarlem. Bij het onderzoek worden explosieve gebruikt die op grote afstand hoor en voelbaar kunnen zijn.

Het Seismisch onderzoek (SCAN) is nodig uit om vast te stellen waar de ondergrond in Nederland mogelijk geschikt is voor aardwarmtewinning, en richt zich op gebieden waar weinig informatie is over de ondergrond om te bepalen wat de potentie is van aardwarmte.

Alle informatie over het SCAN programma is te vinden via de website scanaardwarmte.nl. Via de webpagina www.nlog.nl/scan worden alle onderzoeksgegevens en eindresultaten van de verschillende studies binnen SCAN gedurende de looptijd van het programma publiek toegankelijk gemaakt.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen