Bach Cantate”Ich Elender Mensch” in de Grote Kerk van Velp

Foto: Frans Looijen

VELP- Op zondagmorgen 27 oktober wordt er weer een Cantatedienst gehouden in de Grote Kerk van Velp.

De aanvang van de Dienst is om 10.00 uur. Deze dienst is een samenwerking van van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Arnhem en de Protestantse Gemeente Velp. Deze prachtige cantate wordt uitgevoerd door het Bach ensemble Arnhem. De dirigent is Thea Endedijk-Griffioen.

De voorganger is Ds. Pieter Endedijk, Alt: Mariska Wessel, Tenor: Henk Gunneman

Bij de cantate: Als Bach op 3 oktober 1723, de 19e zondag na Trinitatis, voor het eerst zijn cantate ‘lch elender Mensch’  uitvoert, is het voor die zondag voorgeschreven evangelie gelezen:Mattheüs 9,1-8 gelezen, de genezing van een verlamde man. Ziekte en lijden als straf voor de zonden van een mens was in de Lutherse theologie van Bachs tijd vanzelfprekend.

En is het ook Jezus zelf niet die in het evangelie die verbinding legt door meteen tegen de man te zeggen: ‘Wees gerust, uw zonden zijn u vergeven’? Als ‘zonde’ niet anders is dan over de schreef gaan, dan is die verbinding inderdaad voor ons onverteerbaar. Maar Bach begint, terecht, met een andere vraag: ‘Ik, ellendig mens, wie zal mij verlossen?’ De vraag naar de verlossing staat centraal.

Bij deze dienst is iedereen van harte welkom. De toegang is vrij. Er wordt wel een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten van de cantatediensten. Na afloop kunt u nog napraten onder het genot van een kopje koffie.

Meer informatie op www.bachcantate.nl of via [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen