Concert Kamerkoor Mnemosyne in de Dorpskerk van Rheden

Foto: Kamerkoor Mnemosyne

RHEDEN – Op 2 november geeft kamerkoor Mnemosyne een bijzonder concert in de Dorpskerk van Rheden. Het thema van het concert is “Troostgezang” een a-capella concert met muziek van overwegend Nederlandse componisten.

Verbindend element in de teksten is ‘Troost’ in het geloof waarvoor de gelovige zich richt tot God en de ‘Troost’ die uit het geloof wordt ontvangen, thematiek die aansluit Allerheiligen en Allerzielen. De kern van het programma  is het stuk ‘Priere’ van Ton de Leeuw gecomponeerd in 1954..

Priere’ wordt omlijst door twee keer twee motetten van Julius Röntgen,en aangevuld met twee psalmen uit respectievelijk de 16e en 20e eeuw, waarin de vraag om troost aan God centraal staat. Verder worden uitgevoerd De profundis op muziek van Josquin des Prez , het Quam dilecta van Daan Manneke en twee meest delen uit de Frihetsmässa (1996), Kyrie en Angus Dei, van de Zweedse hedendaagse componist Sven-David Sandström.

Kamerkoor Mnemosyne is geen onbekende. Op 31 maart 2019 verzorgden zij een heel mooi concert eveneens in de Dorpskerk. Het koor bestaat uit ongeveer vijfendertig ervaren zangers(m/v) en zingt muziek uit verschillende stijlperiodes, vaak à capella, met veel aandacht voor muziek uit de 20e en 21e eeuw.  Het koor heeft landelijke bekendheid verworven dankzij de bijzonder transparante, warme koorklank en de veelzijdige programmering. Momenteel is Wolfgang Lange de dirigent.

Wolfgang Lange studeerde koordirectie bij Barend Schuurman aan de Hogeschool voor Muziek te Rotterdam en vervolgde de opleiding aan de Hogeschool voor Muziek te Tilburg waar hij in 2003 zijn Master’s Degree behaalde. Hij is naast dirigent van Mnemosyne ook dirigent van het Utrechts Kamerkoor, het Luna Kamerkoor (projectkoor, Utrecht) en het Gelders Bach Collegium (Apeldoorn).

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen