Velper Bach Ensemble jubileert met het Weihnachtsoratorium

Foto: Frans Ypma

VELP/DOESBURG – Ter ere van het 35-jarig jubileum van het Velper Bach Ensemble zingt het koor op 15 december Bachs Weihnachtsoratorium met zijn toepasselijke feestelijke openingskoor vergezeld van jubeltrompetten en pauken.

Oorspronkelijk waren de zes delen, waaruit het oratoriumwerk bestaat, bestemd voor de zes feestdagen tussen Kerst en Driekoningen. Hoewel het heden ten dage gebruikelijk is vier van de zes cantates in één concert uit te voeren, heeft het VBE vanwege het jubileumjaar gekozen voor de uitvoering van álle zes delen.

Het koor wordt begeleid door Ensemble Sequenza. De solisten zijn Irma ten Brinke- sopraan, Ina Boersma-alt, Leander van Gijsegem-tenor en Tiemo Wang-bas. De algehele leiding is in handen van dirigent Frank Litjens.

  • Locatie: Martinikerk in Doesburg, parkeren op zondag gratis.
  • Aanvang: 14.00 uur, kerk open om 13.30 uur
  • Kaartverkoop: in de voorverkoop €27,50, verkrijgbaar via website www.velperbach.nl, bij boekhandel Jansen & de Feijter in
    Velp, bij Warenhuis Staarink, Markt 7 in Doesburg of bij de koorleden. Aan de kerk voor aanvang van het concert €30,-

VBE

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden