Aeres Velp partner in Lokaal Sportakkoord van gemeente Rheden

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Afgelopen vrijdag 8 november heeft Mayke Rensen, directeur van Aeres Velp, de intentieverklaring met de gemeente Rheden om één van haar partners te worden in het Lokaal Sportakkoord.

Sportminister Bruno Bruins heeft vorig jaar zomer samen met de sport, gemeenten en maatschappelijk betrokken partners een Nationaal Sportakkoord gesloten. Het hoofddoel is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen.

Jules van Meeteren, gymdocent Aeres:

“Aeres Velp vertegenwoordigt een belangrijke doelgroep onder jongeren tussen de 13-19 jaar. Het sluit heel mooi aan op onze pauzesport-activiteiten en de beweegtuin die in ontwikkeling is.”

Lokaal Sportakkoord

Om het plezier in sporten en bewegen bij jong en oud  meer onder de aandacht te brengen zijn er in het Nationaal Sportakkoord vijf speerpunten geformuleerd namelijk: Inclusief sporten & bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur en vaardig in bewegen.

In dit sportakkoord maken de partners met de gemeente afspraken met elkaar hoe ze deze ambities binnen de gemeente Rheden kunnen bereiken.

Mayke Rensen:

“Het is goed voor een ieders gezondheid om op zijn of haar manier meer te bewegen. Mensen die een goede conditie hebben zijn minder vaak ziek en voelen zich gelukkiger. Aeres Velp is blij dat zij hier een bijdrage aan kan leveren.”

Kijk voor meer informatie ook op: www.aeresvmbo-velp.nl.

Aeres Velp

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen