Lezing bij kerstmiddag van de PCOB Velp/Rozendaal

Foto: .

VELP – Koos en Trix Willemse geven tijdens de kerstmiddag van de ouderenbond PCOB Velp/Rozendaal een lezing met als thema; op weg naar Kerst.

Voor christenen is de aankondiging van de geboorte van Christus een van de belangrijkste gebeurtenissen in de bijbel: nu immers komt het heil op aarde en zal de mensheid verlost worden van de ellende die Eva veroorzaakt heeft toen ze van de verboden vrucht at. Daarbij is ook van belang dat Maria haar taak als moeder van Christus accepteert.

In middeleeuwse gebedenboeken staat bij dit gebeuren vaak de mooiste illustratie. Vaste onderdelen daarvan zijn uiteraard de engel Gabriël en Maria. Meestal staat er meer bij: een duif, een witte lelie, soms zelfs het Jezus-kindje dat naar de aarde komt.

Nadat Maria de boodschap van de engel gekregen heeft, gaat ze naar haar nicht Elisabeth. Die is op dat moment zwanger van Johannes de Doper. Als ze elkaar begroeten, spreekt Maria het Magnificat uit: Mijn ziel maakt groot de Heer….,en Johannes springt op in de moederschoot.

Als Maria weer thuis is, bemerkt Jozef dat ze in verwachting is, en hij maakt haar verwijten. Een engel verteld hem, dat het toch goed is, waarna Jozef de situatie accepteert.

Tenslotte gaan ze echt op weg naar kerst: ze gaan op reis naar Bethlehem, waar ze niet eens een plaats kunnen krijgen in de herberg.

Bij dit verhaal zijn heel veel afbeeldingen gemaakt; een aantal wordt er getoond en uitgelegd.

Dit wordt getoond op de kerstmiddag van de PCOB Velp/Rozendaal op dinsdagmiddag 10 december om 14.00 uur in de Elleboogzaal van Nieuw Schoonoord te Velp.

Gasten zijn hartelijk welkom bij deze lezing.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen