Henk Hankel geëerd voor 70-jarige lidmaatschap ‘bij de muziek’

Fotograaf Koos Roelofs
Foto: Koos Roelofs

VELP – De heer Henk Hankel is dit jaar 70 jaar als muzikant ingeschreven bij de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Aan Harmonie Unisono Velp de eer om de heer Hankel te huldigen vanwege dit bijzondere jubileum.

Tijdens de jaarlijkse feestavond in het verenigingsgebouw in Velp op zaterdag 9 november is Hankel hiervoor in het zonnetje gezet.

Hankel (79 jaar) is geboren in Friesland alwaar hij op 8-jarige leeftijd lid werd van de plaatselijke muziekvereniging. Vanwege het werk van zijn vrouw kwam hij in 1962 terecht in Velp. Zijn beroep was onderwijzer en hij kreeg een baan als leraar op de Professor Gunningschool. Al snel werd gesignaleerd dat hij muziek gemaakt had in een fanfare in Friesland.

Velpse Harmonie

Op uitnodiging van de toenmalige dirigent van de Velpse Harmonie ging Hankel spelen in het orkest en daar is hij
niet meer weggegaan. Daar is hij bestuurslid geweest en was hij verantwoordelijk voor de muziekbibliotheek.

Dat bibliotheekwerk lág hem kennelijk goed want hij is óók de oprichter van de orthotheek op de Biljoenschool in Velp. (geordende verzameling onderwijsleer-materialen die bij de leerlingbegeleiding wordt gebruikt).

Harmonie Unisono Velp

In 2003 werden de Velpse Harmonie en Harmonie Kunst aan het Volk een nieuwe vereniging met de naam Harmonie Unisono Velp. Hankel was toen baritonist. Hankel heeft zo’n 60 jaar muziek gemaakt. Een jaar of tien geleden moest hij om
gezondheidsredenen stoppen met muziek maken maar bleef een actieve vrijwilliger binnen de vereniging.

Hij hielp onder andere mee in de muziekbibliotheek door muziekstukken in te schrijven en te archiveren, had een bestuursfunctie, en reed op de vrachtwagen bij het op halen van oud papier. Bij de groep ‘interieurverzorging’ heeft hij óók nog jarenlang geholpen met het schoonhouden van het clubgebouw.

Onderscheidingen

  • Voor al zijn activiteiten is Hankel al meerdere keren onderscheiden.
  • Uiteraard is hij al diverse keren gehuldigd voor zijn kroonjaren bij de muziekvereniging.
  • In maart 2011 werd hij door Carnavals Vereniging De Narrenkap voor al zijn verdiensten onderscheiden tot “Drager van de Ster in de orde van het Velpse Narrenrijk”.
  • Naast leraar en muzikant was hij ook bestuurslid van de Stichting Velp voor Oranje. Daar was hij
    mede-organisator van vele Oranje-activiteiten. Daarvoor kreeg hij in 2012 een Koninklijk lintje toen hij 50 jaar bestuurslid was.

Unisono hoopt dat Hankel nog lang van de muziek blijft genieten. Hankel werd bedankt voor alle jaren hulp en trouw aan de muziekvereniging. Van de landelijke muziekorganisatie kreeg hij zaterdagavond de oorkonde uitgereikt met het speciale
insigne dat hoort bij zijn 70-jarige muziekjubileum en een bos bloemen.

Deze avond werd ook alt-saxofonist mevrouw Ans Roelofs gehuldigd voor haar 12.5 jarig lidmaatschap bij Harmonie Unisono in Velp.

Op de foto: links – de heer Henk Hankel, midden – Bart Schellevis, secretaris Harmonie Unisono Velp,  rechts – mevrouw Ans Roelofs (12,5 jaar lid) Fotograaf Koos Roelofs

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden