Lezing over de geschiedenis van de tuinarchitectuur

Foto: Groei & Bloei Veluwezoom

SPANKEREN – Op donderdag 21 november 2019 geeft Els de Weijer een lezing over de geschiedenis van de tuinarchitectuur. De lezing vindt plaats in de Kerkhorst, Dorpsweg 65 A in Spankeren. Aanvang 19.30 uur.

Het werk van Els de Weijer is haar hobby, of andersom, zelfs tijdens de vakantie vindt zij niets leuker dan tuinen bezoeken. Veel mooie oude en bijzondere tuinen in Europa heeft zij gezien en gefotografeerd. Van de foto’s die zij op haar reizen heeft gemaakt en met de kennis die ze tijdens haar opleiding kreeg bij het vak kunstgeschiedenis heeft ze deze lezing samengesteld.

Tijdens deze lezing wordt u meegenomen op een reis door de tijd. Hoe ontstonden eeuwen gelden de eerste tuinen, welke planten gebruikte men en hoe ontwikkelde de tuinarchitectuur zich. We beginnen in de oudheid, bespreken de Romeinse tuin, zien foto’s van het prachtige Alhambra, bezoeken tuinen uit de renaissance in Italië en baroktuinen in Frankrijk en nog veel meer.

Els de Weijer laat zien hoe maatschappij, politiek, kunst en tuinarchitectuur in de loop der eeuwen met elkaar verweven zijn. Ze eindigt bij een hedendaagse kunstenaar, die al deze elementen in zijn werk terug laat komen.

De lezing vindt plaats in de Kerkhorst, Dorpsweg 65A in Spankeren. Aanvang 19.30 uur. Gratis entree voor leden. Belangstellenden € 3.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Lezing Els de Weijer - Groei & Bloei Veluwezoom

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden