Concert Huygens Consort in Dorpskerk te Rheden. 

Foto: Het Huygens Consort

RHEDEN – Op zondag 24 november om 15.30 uur voert het Huygens Consort een bijzonder a-capella programma uit in de Dorpskerk van Rheden. 

Het Huygens Consort is een vocaal kwartet, bestaat ruim 15 jaar en heeft al vele optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Het Huygens Consort wordt gevormd door Lin de Jong – sopraan, Henriette van der Laan – alt, Hans Tijssen – tenor en Andre Geerts – bas. Het kwartet organiseert jaarlijks de zomer- en gallery concerten in en rond Zwolle en treedtop uitnodiging op voor kunstkringen, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Afgelopen jaar waren zij onder andere te gast op festival ‘Cantapueblo’ in Argentinie. Het Huygens consort brengt verrassende en gevarieerde programma’s altijd in bijzondere combinaties van muziekstijlen en muziekperiodes. 

Bijzonder aan het programma van 24 november is de zeer gevarieerde repertoire keuze. Centraal in het programma staat de 17e eeuwse Messa da capella a quattro voci van Claudio Monteverdi. Aansluitend zal via madrigalen uit de Renaissance en Romantiek een brug worden geslagen naar meer hedendaags repertoire. Naast de klassieke composities zijn werken van Piazolla, The Eagles en Billy Joel geprogrammeerd. 

De toegang tot dit bijzondere concert is vrij, bij de uitgang wordt gecollecteerd. 

Voor verdere info zie www.huygensmusic.nl of www.dorpskerkrheden.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen