Studenten Van Hall Larenstein aan de slag bij SC EDS

ELLECOM/VELP – Afgelopen week is een groep van 14 studenten drie dagen bezig geweest in het kader van hun studie met buitenmeubilair bij SC EDS in Ellecom. Een vrije opdracht: kijken en ontmoeten, hout en maakbaar! Een vakkundige jury beoordeelde 14 schitterende ontwerpen.

Buitenmeubilair

Op Landgoed Avegoor ligt Sportclub EDS. Een voetbalclub die volgend jaar 75 jaar bestaat en  zich aan het omvormen is tot een OMNI-vereniging. Er is voetbal, bootcamp en straks tennis, padel en jeu de boules. Via enthousiaste ouders langs de lijn op zaterdag ontstond het idee om studenten van Van Hall Larenstein buitenmeubilair te laten ontwerpen dat door ROC Aventus in Apeldoorn (opleiding meubelmaker/scheeps-/interieurbouwer) gemaakt kan worden. Deze laatste school is al bezig met meubilair voor in het clubhuis.

En zo gebeurde het.

Ard Middeldorp gaf de aftrap dinsdag ochtend aan zijn studenten. EDS presenteerde de vereniging en twee landschapsarchitecten gaven presentaties en ook de provincie vertelde over haar rol. Zij zijn medefinancieerder door middel  van subsidie voor het vitale sportpark. De studenten van de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting kregen de hele historie voorgeschoteld. En uiteraard een rondleiding over het voormalige landgoed. Hierna zijn ze aan het werk gegaan en na drie dagen volgenden veertien korte pitches.

Om te kijken naar sport of elkaar te ontmoeten

Geweldige ontwerpen, prachtige namen als de Beukenlaan Tribune, Verhalen bankje, Fluid Chair en Onbeschreven blad. Multifunctioneel, inspiratie uit de omgeving of historie, verhalende landschappen en functioneel: om te kijken naar sport of elkaar te ontmoeten.

De jury had het lastig en koos uiteindelijk de winnaar.

Nico van der Noll won met het ontwerp Flowseat. Een prachtig, mooi en simpel ontwerp. Organisch, in meerdere maten maakbaar en flexibel vanuit de gedachte van het glooiende landschap en het kwelwater. Strak en toepasbaar op het gehele landgoed, niet alleen bij EDS maar ook rondom. Nu gaat het ontwerp richting Apeldoorn om gemaakt te worden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen