Buurtschaplezing over de Tweede Wereldoorlog

Foto: Wencel Maresch

DIEREN – De jaarlijkse Buurtschap-lezing wordt dit keer gehouden op maandag 25 november om 20.00 uur in Theothorne. Het onderwerp is dit jaar de Tweede Wereldoorlog in Dieren en omliggende dorpen.

Wencel Maresch

De kenner bij uitstek Wencel Maresch vertelt aan de hand van soms uniek fotomateriaal en enkele bijzondere filmfragmenten over de oorlogsjaren in Dieren en de omgeving. Hij publiceerde in 2005 een lijvig boek over de oorlogsjaren onder de titel Oorlog aan de Veluwezoom. Enkele jaren geleden volgde een tweede druk van die succesvolle uitgave.

Museum Rheden in Oorlogstijd

Bovendien bleef hij ook na het schrijven van zijn boek materiaal over de oorlogsjaren verzamelen en is hij momenteel nauw betrokken bij het pop-up Museum Rheden in Oorlogstijd aan de Hoofdstraat 75 te Velp.

De lezing van de Buurtschap van Dieren is gratis toegankelijk en iedere belangstellende is welkom in Theothorne.

Over De Buurtschap van Dieren

De Buurtschap van Dieren is eeuwenoude organisatie van geërfden, bewoners van het dorp  met een huis in eigendom. In het verleden werden vele taken voor het dorp door de Buurtschap verricht. O.a. werden de school en de onderwijzer door de Buurtschap onderhouden, en een ziekenhuis en een zwembad gesticht. Veel van die taken zijn in de loop van de tijden door de overheid overgenomen. Wat gebleven is dat met de opbrengsten van het vermogen dat in de eeuwen is opgebouwd nuttige activiteiten in het dorp worden ondersteund.

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.buurtschapdieren.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Oorlog aan de Veluwezoom - Wencel Maresch

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen