Intocht Sinterklaas Velp

VELP – Het was druk in Velp, waar Sinterklaas ingehaald werd door heel veel kinderen. Stichting Sinterklaas in Velp organiseerde op zaterdagmiddag 23 november 2019 voor de vijfde keer de intocht van St. Nicolaas.

In slechts een handjevol plaatsen in Nederland wordt de Goedheiligman ingehaald in de schemering. Het evenement in Velp begon om 16.30 uur nadat er in de middag een spellencircuit voor kinderen in het centrum is geweest.

Veertig pieten vergezelden de Sint op het moment dat hij in een antieke brandweerwagen vanuit Arnhem de Hoofdstraat opreed. Voorafgegaan door de Show- en Drumfanfare Mr. H.M. van der Zandt ging het eerste deel van de intocht naar de Overtuin.

Dit was de eerste van de drie lokaties waar handjes gegeven kunnen worden en handjes kunnen worden opgehouden. Via de passage van Den Heuvel, waar het voor minder validen om buiten de drukte Sint te kunnen ontmoeten, ging het gevolg naar het plein voor de kerk in de Emmastraat. Ook daar konden kinderen en hun (groot)ouders St. Nicolaas gedag zeggen.

Er speelde daar een heuse pietenband bekende liedjes. De paarden van Stal Mansour, herauten en natuurlijk het paard van Sinterklaas stonden klaar om met de Sint de intocht te vervolgen via de Emmastraat, de Hoofdstraat en de Oranjestraat naar het Oranjeplein.

Tijdens het feestje op het plein aan de Oranjestraat heette burgemeester Carol van Eert Sinterklaas welkom en sprak ook de voorzitter, Jan Willem Schoutsen, van de stichting Sinterklaas in Velp. Tot slot werden er rond 17.30 uur ook nog prijzen uitgereikt die gewonnen waren bij de spelletjesmiddag.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Dossier: Sinterklaas
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden