Carnaval keert terug in feestburcht de Kantine van voetbalvereniging EDS

Afgelopen vrijdag 6 december 2019 was het na 10 jaar weer tijd voor carnaval in de kantine van voetbalvereniging EDS, te Ellecom. 10 jaar geleden stopte carnavalsvereniging De Eikebröiers met het carnaval vieren aan de Eikenstraat.

Vanuit de supportersgroep van EDS, “Ultras Ellecom” is Cv. de Öltraes ontstaan. Vroeger was het altijd een week voor het echte carnaval feest in feestburcht de kantine, één avond gezelligheid, het bier vloeide rijk, de polonaise werd lang gelopen en er werd gelachen en gedanst. Carnaval moet weer terug komen aan de Eikenstraat en dat is gebeurd.

Dit jaar nog even iets anders dan hoe de vereniging het voor ogen heeft voor de komende jaren, al is anders wel heel toepasselijk bij Cv. De Öltraes. Zo draagt de raad geen net zwart pak, maar een trainingspak.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Prinsessenbal

De eerste avond van de carnavalsvereniging was het direct tijd voor het “Prinsessenbal”, want dit jaar staat Cv. De Öltraes onder leiding van Prinses Jamilla en haar Adjudante Berdien. Een geslaagde en gezellige eerste avond met bezoek van Cv. De Nölers uit Dieren en De Heidebëürlers, de jeugdgroep van Cv. De Heiknüüters uit Rheden.

De avond liep iets anders, want dat past bij Cv. De Öltraes, de leden van carnavalsvereniging zijn aan iedereen voorgesteld, de sleutel van feestburcht de Kantine is overgedragen door Erik Hekkers, voorzitter van voetbalvereniging EDS. Tevens heeft Erik ook als afgevaardigde van Cv. De Eikebröiers de scepter die elke carnaval voor de prins van de Eikebröiers was, overhandigd aan prinses Jamilla. Nadat “het Öltraeslied” uit volle borst was gezongen, werd de feestavond ingezet met de polonaise. Tot het einde was het een gezellige avond, waar het bier rijk vloeide, er gedanst werd en waar de polonaise lang werd gelopen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.facebook.com/CV-De-%C3%96ltraes-2439344379422524/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden