Scouts uit heel Gelderland nemen het Vredeslicht in ontvangst in Dieren

Foto: Scouting Nederland

REGIO/DIEREN – Zondag 15 december komen Scouts uit heel Gelderland naar Dieren om het Vredeslicht in ontvangst te nemen. Van 16.00 uur tot 18.00 uur zal aan de Diderna in Dieren het Vredeslicht verspreid worden. Niet alleen Scouts zijn mogen het Vredeslicht in ontvangst nemen, alle bewoners van Gelderland zijn welkom. 

Het Vredeslicht is een jaarlijkse activiteit waarbij het licht, in de vorm van kaarslicht, ontstoken aan het vredeslicht te Bethlehem, door heel de wereld wordt verspreid. 

Vanuit Overasselt naar alle 12 provinciën 

Op zondag 15 december, na terugkomst uit Wenen zal het Vredeslicht op Scoutingkampeerterrein St. Walrick in Overasselt, tijdens een korte, informele bijeenkomst doorgeven worden aan 12 Vredeslicht ambassadeurs. Elke ambassadeur vertegenwoordigt één van de 12 provinciën van Nederland. Deze ambassadeurs zullen het Vredeslicht meenemen de provincie in. Op zondag 15 december van 16.00 uur tot 18.00 uur zal het Vredeslicht via de bijeenkomst in Dieren verder verspreid worden door de provincie Gelderland. 

Oostenrijk 

Vanuit Nederland reist een grote groep scouts naar Wenen. De reis zal op donderdagavond 12 december van start gaan richting het mooie Wenen in Oostenrijk. Op zaterdagmiddag is de viering in de St. Leopold Donaufeld parochie waar de scouts namens Nederland het Vredeslicht in ontvangst mogen nemen. 

De oorsprong van het Vredeslicht 

Het vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken door een kind in Bethlehem en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 20 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede. Scouts zorgen vanaf het begin van de actie voor de verspreiding tot in de kleinste dorpen. In 1988 verliet het Vredeslicht voor het eerst Oostenrijk en brachten Scouts het naar Duitsland, Italië, Frankrijk en Zwitserland. In 1989 na de val van de Berlijnse muur bereikte het Vredeslicht via Scoutingleden de voormalige communistische buurlanden. In 1996 kwam het Vredeslicht voor het eerst naar Nederland waar Scouting Wellerlooi het ontving via een Duitse Scoutinggroep. Scoutinggroep Jambowa was de eerste die het Vredeslicht naar Noord-Nederland bracht. 

Datum: zondag 15 december 2019, Tijd: van 16.00 tot 18.00 uur, Waar: Diderna 7 in Dieren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden