Columnist Anwar in Museum Rheden in Oorlogstijd

Foto: Museum Rheden in Oorlogstijd

VELP – De van onder meer de Gelderlander bekende columnist Anwar Manlasadoon, komt op zaterdag 21 december naar het museum Rheden in Oorlogstijd. Vanaf 15.00 uur is hij aan de Hoofdstraat 75 aanwezig en hij zal de bezoekers meenemen in zijn verhaal vanaf zijn vlucht uit Syrië tot nu.

Voor de meesten van ons, als inwoner van een vrij land, is het moeilijk je in te beelden hoe het is als je in je eentje (of met je gezin) niet meer welkom bent of niet meer kunt leven in je geboorteland. Door welke oorzaak dan ook. Anwar gaat op zijn eigen manier in op vragen als: Wat betekent het om uit je land weg te moeten, alles achter te moeten laten en zelfs je familie niet meer te kunnen zien?

Hoe houd je de moed erin als je in een vreemde omgeving bent en alles opnieuw moet leren van de cultuur, de bevolking zelf, het studeren en het krijgen van vrienden? Hoe was je ontvangst in Nederland, in Arnhem, in je wijk? Viel het tegen en was je teleurgesteld of viel het mee?

Na zijn presentatie kunnen de bezoekers Anwar ontmoeten en verder met hem praten.

Aanvang 15.00 uur, vrij entree, aanmelden verplicht via www.eenpassievoorboeken.nl. Pop-up museum Rheden in Oorlogstijd, Hoofdstraat 75 Velp. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Vrij entree. www.facebook.com/rhedeninoorlogstijd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen