Grote belangstelling voor actie na-isoleren spouwmuur Dieren West

Foto: Duurzaam Dieren West

DIEREN – Op verzoek van enkele buurtbewoners heeft de werkgroep Duurzaam Dieren West een actie opgezet voor het inspecteren en waar nodig herstellen van de spouwmuurisolatie. De meeste huizen in Dieren West zijn gebouwd tussen 1960 en 1980.

In die periode is veelal spouwmuurisolatie gebruikt van UF schuim, glas of steenwol. Deze isolatie kan na ruim 40 jaar slechter geworden zijn en niet meer voldoen aan de isolatiewaarde die gewenst is.

Met een huis aan huis brief zijn bewoners uitgenodigd mee te doen met deze actie. Meer dan tachtig buurtbewoners hebben zich hiervoor aangemeld. Vier bewoners hebben hun huis ter beschikking gesteld om als proefwoning voor het aanvragen van offertes te dienen.

Door de werkgroep zijn isolatiebedrijven uitgenodigd om voor deze vier verschillende typen huizen offerte uit te brengen volgens een gespecificeerde offerteaanvraag. Uit de drie uitgebrachte offertes is één bedrijf gekozen als het meest passend voor dit project.

Woensdag 11 december is er een bijeenkomst gehouden, waar ongeveer 60 deelnemers  door het isolatiebedrijf zijn geïnformeerd over hun aanpak. In een geanimeerd vragenuurtje werd het bedrijf uitgebreid ondervraagd over verschillende aspecten van isoleren.

Afsluitend zijn de aanwezigen geïnformeerd over subsidiemogelijkheden en het afsluiten van een duurzaamheidslening via de gemeente.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen