Anton Pieck Festival Dieren moet nog groeien en bekender worden

DIEREN – Het Winkelcentrum van Dieren was zaterdag 14 december omgetoverd tot een waar ouderwets Anton Pieck Festival, nostalgische gezelligheid uit het begin van de twintigste eeuw.

Het decor was gevuld met fraaie kramen waar men onder andere warme chocolademelk, poffertjes of een kop erwtensoep kon verkrijgen. De kinderen konden een ritje maken in een prachtige ouderwetse zweefmolen of in een fraaie postkoets een rondje rijden over het Callunaplein en zelf broodjes bakken bij de vuurkorf.

De stadsomroeper riep de kinderen op mee te doen met een vossenjacht, ook konden de kinderen meedoen met een Anton Pieck kleurwedstrijd of oud Hollandse spelletjes, meespelen of zich vol eten met snoepgoed volgens een al eeuwenoud recept.

Natuurlijk waren er veel figuranten in Anton Pieck kledij of aangekleed als sprookjesfiguren. Het festival is mede mogelijk gemaakt door gemeente Rheden, en Cultuurfonds Gelderland en de Winkeliers vereniging Dieren, Rhedelijk Cultureel, VeluweZoom en Iretail. De markt was van 12.00 tot 18.00 uur te bezoeken.

“Het was voor de eerste keer toch wel een groot succes, wat nog wel moet groeien en eventueel verder uitgewerkt en bekend worden”, aldus de organisatie.

Klik op de bovenste foto  voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen