Dominee Derk Floors neemt afscheid van de Dorpskerk in Rheden

RHEDEN – Zondag 15 december nam dominee Derk Floors afscheid van zijn Dorpskerkgemeenschap in een geheel gevulde kerk, het was zijn laatste kerkdienst waarna hij gaat genieten van zijn emeritaat.

Dominee Derk Floors was sinds 2002 predikant van de Rhedense Dorpskerkgemeenschap. Tijdens zijn jaren in Rheden was Derk Floors actief binnen, maar ook zeker buiten de kerkgemeenschap. Naast de zondagse kerkdiensten heeft hij veel activiteiten opgezet en uitgebouwd waarmee hij niet alleen de leden van de kerkgemeenschap wist te interesseren maar ook andere dorpsgenoten en mensen van buiten Rheden.

De kerkdienst die om 10.00 uur begon werd deze zondag voor het laatst voorgegaan door dominee Derk Floors, daarnaast zong het koor Cantoij onder leiding van Sjaak Leenders tijdens deze dienst zo ook Con Colore onder leiding van Christian Grotenbreg. Voor deze gelegenheid speelde Piet Cnossen op het meereorgel.

Na de dienst, die dik drie kwartier uit liep, was er gelegenheid bij een kop koffie en wat lekkers voor een informele feestelijke afscheidsbijeenkomst waarbij eenieder gelegenheid had om Derk en zijn vrouw Moniek persoonlijk een hand te schudden. Waaronder burgemeester Carol van Eert, maar ook oud lidmaat Henk Kroes oud-voorzitter van de verenigende Friesche Elfstedentocht, hij wenste hem, net als vele anderen, een mooie tijd toe.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen