Resultaat Actie Kersttas 2019

Foto: kersttas

RHEDEN/ROZENDAAL – Ook in 2019 heeft het Diaconaal Netwerk Armoedebestrijding Rheden-Rozendaal (DIANA) samen met Stichting STRAK kersttassen kunnen uitgeven aan mensen met een minimuminkomen binnen de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Tijdens de inleverdagen zijn er erg veel houdbare producten ingeleverd bij de verschillende inzamelpunten van de diaconieën. Het is erg leuk om te zien dat er zoveel artikelen zijn afgegeven die écht een fijn en vaak lekker extraatje zijn voor de feestdagen. Mensen hebben met zorg boodschappen gegeven en attenties verzorgd voor medemensen die het niet breed hebben.

Daarnaast hebben ze mooie financiële donaties mogen ontvangen. Hiervan zijn extra boodschappen ingekocht om de tassen mee te kunnen vullen.

De producten zijn vanuit de diverse kerken in de gemeenten naar Dieren gebracht en in de Ontmoetingskerk gesorteerd. Wethouder Gea Hofstede van gemeente Rheden kwam een handje meehelpen met inpakken.

Vervolgens zijn alle tassen tijdens de inpakavond door ongeveer 15 vrijwilligers gevuld en naar de diverse opslagpunten vervoerd. Mensen die zich voor een kersttas hadden aangemeld konden hier een goed gevulde, feestelijke kersttas ophalen met zeer welkome producten voor de feestdagen.

Dankzij alle donaties en de inzet van een grote groep vrijwilligers hebben Diana en Stichting STRAK dit jaar 365 kersttassen kunnen uitdelen! Dat zijn er 65 meer dan vorig jaar en ook hard nodig.

Helaas konden ze door het grote aantal opgaves niet iedereen verblijden. Daarom hoopt de organisatie volgend jaar op extra donaties om meer tassen te kunnen vullen.

U kunt uiteraard uw donatie nu doen, op de website www.stichtingstrak.nl staan de gegevens. Diaconaal Netwerk Armoedebestrijding Rheden-Rozendaal DIANA en Stichting STRAK wil iedereen bedanken die deze actie weer mogelijk heeft gemaakt.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen