Hart van Velp is jarig

Foto:

VELP – Hart van Velp viert in januari 2020 haar 5-jarige bestaan. Hart van Velp is een cadeauwinkel aan de Hoofdstraat in Velp. Maar de lokatie is meer dan een winkel met leuke cadeauartikelen.

De winkel is eigenlijk de ‘verpakking’ van een kleinschalige zorgbedrijf.

De winkel is het middel dat de eigenaren, René en Yolanda Derksen, inzetten om dagbesteding te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Ook bieden zij twee werkplekken aan voor mensen met een lichamelijke beperking.

Achter de winkel is een klein atelier waar de cliënten creatief bezig zijn maar ook inpakwerk doen voor leveranciers of de ondernemers uit Velp. René en Yolanda werken met de methode Geef me de vijf, deze werkwijze biedt veel structuur en duidelijkheid voor alle cliënten. Vanuit deze basis kunnen zij groeien en dat is het doel van deze bijzondere winkel-werk-en leerplek.

Even voorstellen:

René en Yolanda Derksen zijn al ruim 36 jaar getrouwd, en hebben 3 kinderen en één kleinkind. Samen hebben zij ruim 33 jaar bij een grote zorginstelling gewerkt. Hun dochter had in 2013 haar dagbesteding bij Hart van Velp BV, deze was gevestigd aan de Hoofdstraat 180, in 2014 werd hen gevraagd of zij het bedrijf wilden overnemen. “Dat was een enorme stap maar we hebben het gedaan en zonder dat we daar ook maar één moment spijt van hebben gehad”, aldus Yolanda.

Dus 4 januari 2015 zijn ze gestart in het pand aan de Hoofdstraat 180, februari 2016 zijn ze verhuist naar de huidige locatie aan Hoofdstraat 168, waar de eigenaar van het pand het volledig naar de wensen (zoals geen drempels en altijd zicht op de mensen die in de dagbesteding aanwezig zijn) verbouwd heeft.

Er werken op dit moment 8 mensen bij Hart van Velp, die er variërend van 2 tot 4 dagen per week zijn, en zij bieden naast dagbesteding ook aan één persoon ambulante begeleiding thuis.

René en Yolanda maken geen reclame voor werving naar cliënten, tot nu toe hebben mensen hen altijd via de winkel of de website gevonden.

Openingstijden:

  • De winkel is op maandag gesloten, het atelier is dan wel open.
  • Op dinsdag t/m zaterdag van 9.30 uur tot 16.30 uur is de winkel geopend.

Jubileum feest:

In de week van 6 januari 2020 bieden de cliënten de klanten in de winkel een kopje koffie of thee aan met iets lekkers daarbij. Ook krijgen de klanten in deze week 10% korting op hun aankoopbedrag.

Op 4 januari is er een gezellig samenzijn voor genodigden en 6 januari vieren ze met alle cliënten en hun ouders/verwanten of begeleiders het 5-jarige jubileum van Hart van Velp met een feestelijke lunch.

Hart van Velp

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden